Pretraga

Najbolji komadi koje smo videli na upravo završenom sajmu Design Miami

Najbolji komadi koje smo videli na upravo završenom sajmu Design Miami

Tekst: BURO.


Ako vam kažemo da je Design Miami svojevrsni Super Bowl u svetu dizajna biće vam jasnije uzbuđenje koje je u tim krugovima vladalo prošle nedelje. Od otvaranja manifestacije do samog kraja kao opčinjeni smo jurili društvenim mrežama kako bismo videli šta se to novo i uzbudljivo dešava u svetu vrhunskog dizajna. Najpoznatiji kustosi prikazali su svoj izbor i to je momenat koji smo nestpljivo čekali. Iako ne možemo da priuštimo većinu izloženih komada, ovo je jedan od najinspirativnijih sajmova koji maštu lako može pokrenuti u različitim pravcima. Izdvojili smo kreacije koje su nama najinetersantnije, proučite ih pa ko zna, možda vam padne na pamet neka inovativna ideja za vaš prostor.

Najbolji komadi koje smo videli na upravo završenom sajmu Design Miami (фото 1)

Todd Merrill

I letimičan pogled na Tod Merrill štand budio je radost. Tu je Hannes Grebin sofa inspirisana geometrijom, čiji naslon izgleda kao neobrađeni kristali. Ogromne Bretch Gander lampe su jednako ćaknute, zapravo deluju kao nešto što je stiglo direktno iz svemira, a LED sijalice daju misteriozni sjaj, od koga ne možete da odvojite pogled.

Najbolji komadi koje smo videli na upravo završenom sajmu Design Miami (фото 2)

R&Company

Za R&Company umetnik Rogan Gregory je izradio skulpture inspirisane vanzemaljskim formama i stvorenjima iz morskih dubina. Po prvi put Gregory je realizovao celokupni enterijer. U drugom prostoru prikazan je rezultat saradnje R&Company sa muzejem stakla Corning Museum of Glass kako bi predstavili viseće, svetleće skupture Jeffa Zimmermana i Jamesa Mongraina. Rezultat je kolekcija koja sadrži skulpturalne komade pri čijoj izradi je korišćena italijanska tehnika koja je omogućila umetnicima da zadrže fluidnost razlivenog stakla i u njegovoj konačnoj formi.

Najbolji komadi koje smo videli na upravo završenom sajmu Design Miami (фото 3)
Najbolji komadi koje smo videli na upravo završenom sajmu Design Miami (фото 4)
Najbolji komadi koje smo videli na upravo završenom sajmu Design Miami (фото 5)

Friedman Benda

Multimedijalni umetnik Daniel Ashram živi u kući iz 1969. godine, koju je u modernističkom stilu dizajnirao Norman Jaffe. Ashram je posebno za ovu nekretninu izradio nameštaj koji i nije imao nameru da predstavi javnosti, ali je Marc Benda video enterijer i predložio mu je da publici prikaže i ovu stranu svog rada. Stolice Cleveland Chair I, Paris Chair Chaise Longe I i Shanghai Chair Ashram je konstruisao tako da budu kontrast ravnim linijama Jaffeovog dizajna.

Najbolji komadi koje smo videli na upravo završenom sajmu Design Miami (фото 6)

Future Perfect

Koncept galerija i studio Future Perfect je i inače među našim favoritima, tako da smo očekivali odličan dizajn i u Majamiju i upravo smo to i dobili. Pletene stolice sa nogama i rukama dizajnera Chrisa Wolstona su jednostavno genijalne. I savršeno su se uklopile uz balon stolice koje je osmislio Seungjin Yang (već smo vam pisali o njegovom radu). U imaginarnu korpu stavili bismo rado i vaze sa licima Erica Roinestada.

Najbolji komadi koje smo videli na upravo završenom sajmu Design Miami (фото 7)
Najbolji komadi koje smo videli na upravo završenom sajmu Design Miami (фото 8)
Najbolji komadi koje smo videli na upravo završenom sajmu Design Miami (фото 9)
Najbolji komadi koje smo videli na upravo završenom sajmu Design Miami (фото 10)
Najbolji komadi koje smo videli na upravo završenom sajmu Design Miami (фото 11)

Souther Guild

Galerija iz Južnoafričke republike Souther Guild ovog puta je na svom štandu prikazala velike kožne lopte. Afrički dizajner Porky Hefer kreirao je novu seriju skulpturalnih (uslovno rečeno) stolica. Već poznat po visećim loptama za sedenje ovog puta kreirao je seriju gde svaka predstavlja po jedno hemijsko jedinjenje. Ipak, ne morate da budete nuklearni fizičar da biste shvatili neverovatnu privlačnost ovih udobnih kožnih visećih lopti obloženih ovčijim krznom.

Najbolji komadi koje smo videli na upravo završenom sajmu Design Miami (фото 12)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar