Pretraga

Najnoviji dizajn trend spaja tepihe i ogledala. Zvuči čudno, ali izgleda fantastično!

Najnoviji dizajn trend spaja tepihe i ogledala. Zvuči čudno, ali izgleda fantastično!

Tekst: BURO.

Najbolja stvar kod trendova jeste što ma koliko pomno gledali dešavanja u modnom i dizajn svetu, s vremena na vreme vas iznenae tedencije koje su neočekivane, zabavne i prilično otkačene. Takav je slučaj i sa ogledalima čiji je široki ram izgleda kao tepih i začudo to izgleda sjajno!

Najnoviji dizajn trend spaja tepihe i ogledala. Zvuči čudno, ali izgleda fantastično! (фото 1)

@ZEYU.STUDIO

Tokom pandemije zanatlije su dobile na popularnosti, oni su šerovali predmete koje su ručno izradili, ali i sam proces izrade, što je hipnotisalo zajednicu okupljenu oko društvenih mreža. Ljudi su se iznenadala trgnuli i shvatili su da mnogo veću vrednost imaju predmeti za čiju izradu je utrošen ozbiljan trud od random proizoda koji se mogu naručiti preko intereneta najčešće za naku sumnjivo nisku cenu. Kada su zanatlije osvojile trending na TikToku, svi smo shvatili da se radi o ozbiljnom trendu. A šta su kreativci na toj mreži najčešće pravili? Jednostavne tepihe.

Zapravo sve je počelo od vezenih tepiha manjih dimenzija, ali ubrzo se tehnika proširila na mnoge druge komade. Uz poseban „pištolj“ koji iglu sa vunicom ubada 45 puta u sekundi, svi oni koji su želeli da se oprobaju u ovom polju stvaralaštva su to mogli lako da učine. Osim što rezultat često izgleda fantastično, zaista je uživanje i gledati sam proces izrade od praznog platna, do mnoštva raznobojnih šara.

Najnoviji dizajn trend spaja tepihe i ogledala. Zvuči čudno, ali izgleda fantastično! (фото 6)

@ZEYU.STUDIO

Tepisi koji nam stižu iz masovne proizvodnje najčešće jesu neutralnih tonova i vrlo svedenih uzoraka, kako bi se lako uklopili uz nameštaj. Ali mladi i vešti sa rukama TikTokeri su odlučili da to promene, oni uglavnom koriste upadljive boje koje ređaju u odvažne oblike, pored tih tepiha ne možete ostati ravnodušni. Pošto su se izduvali sa pokrivanjem svih podova u kući, shvatili su da se tehnika izrade tepiha ne mora upotrebljavati samo za te svrhe. I novi trend je stvoren! Sada ogledala imaju široke ramove koji su napravljeni tehnikom koja služi za izradu tepiha i to izgleda apsolutno genijalno! Radi se o toliko otkačenom konceptu da nam je jedina reakcija želja da nešto tako razigrano i optimistično imamo i u svom stanu.

Najnoviji dizajn trend spaja tepihe i ogledala. Zvuči čudno, ali izgleda fantastično! (фото 7)

@ZEYU.STUDIO

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor