Pretraga

Nove home kolekcije koje su nam zapale za oko

Nove home kolekcije koje su nam zapale za oko

Tekst: BURO.

Šta uvek može da nam oboji dan? Dizajnerske home kolaboracije koje nas svojim nijansama i oblicima uvlače o još jedno maštanje o redizajnu enterijera, a u toj igri nam baš nikada nije dosadno. Ovo su najnovije koje su nam zapale za oko (i korpu).

H&M Home x Pantone

Nove home kolekcije koje su nam zapale za oko (фото 1)
Nove home kolekcije koje su nam zapale za oko (фото 2)
Nove home kolekcije koje su nam zapale za oko (фото 3)

O da, dobro ste pročitali: dočekali smo H&M Home i Pantone spoj koji izgleda bolje nego što smo i u najfinijim vizijama mogli da zamislimo. Zapravo, H&M Home niže samo uspešne saradnje i istina je da nema te koja nam se nije dopala, ali nam se ova, ruku na srce, penje na vrh liste favorita. Kolekciju čine: vaze, jastučnice, poslužavnici, pomoćni stočići i sveće u prepoznatljivim Pantone notama. Kolaboracija je inspirisana bojama, odnosno njenoj moći da utiče na naša raspoloženja i emotivna stanja. Na primer, umirujuća plava ili zelena nijansa pružaju osećaj spokojnosti, dok će živopisna crvena učiniti da se osećamo energično. Boje koje dominiraju ovom kolekcijom kreću se od pistać zelene do boje kajsije, sa nijansama zelene, crvene i i plave između. Od prvog do poslednjeg komada ove kolaboracije - želimo svaki!

IKEA x Sabine Marcellis

Nove home kolekcije koje su nam zapale za oko (фото 4)
Nove home kolekcije koje su nam zapale za oko (фото 5)
Nove home kolekcije koje su nam zapale za oko (фото 6)

Nova Ikea kolekcija nastala u saradnji sa umetnicom Sabine Marcellis dolazi u krofnastim oblicima, a inspirisana je upravo poznatom "Doughnut" stolicom dizajnerke. Motiv po kom je umetnica iz Roterdama prepoznatljiva provlači se kroz lampe i elegantno stakleno posuđe koji su deo ove kolekcije. Tu su i svedene, ali predivno dramatizovane vaze, pomoćni stočići i LED osvetljenje. Premda je reč o ograničenoj kolekciji, dobra vest je da će četiri komada ostati u osnovnom IKEA asortimanu.

Svenskt Tenn x Mimmi Blomqvist

Nove home kolekcije koje su nam zapale za oko (фото 7)
Nove home kolekcije koje su nam zapale za oko (фото 8)
Nove home kolekcije koje su nam zapale za oko (фото 9)

Svenskt Tenn ima dugu tradiciju podrške mladim zanatima. Upravo u tom duhu, nastala je saradnja sa umetnicom i dizajnerkom u usponu, Mimmi Blomqvist, a rezultat je očaravajući. Mimmi kao svoj glavni izvor inspiracije navodi dom, kako svoj, tako i domove drugih, njihovu toplinu i mekoću. To su elementi koji se čitaju i u njenom dizajnu - lustera, stolica i činija - koji čine ovu kolekciju. Svi ovi komadi nastali su iz praktične potrebe da Mimmi popuni praznine u svom domu, a kolekcija nosi naziv Sirkka po njenoj baki kojoj je na ovaj način odala počast.

KnollTextiles x Nick Cave

Nove home kolekcije koje su nam zapale za oko (фото 10)
Nove home kolekcije koje su nam zapale za oko (фото 11)
Nove home kolekcije koje su nam zapale za oko (фото 12)

Nick Cave je umetnik koji redefiniše tekstil nanošenjem slojeva, preuređivanjem i transformacijom svakodnevnih predmeta kao što su perle, perilice i šljokice u društveno-političke predstave. Njegov najnoviji projekat materijalizovao se u obliku linije tkanine i zidnih tepiha nastalih u saradnji sa KnollTextiles. U svaku izvedbu utemeljena je filozofija njegovog stvaralaštva obojena radosnim nijansama i skrojena promišljenim tehnikama kako bi njegove višeslojne ideje pronašle put do realizacije. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor