Pretraga

Ova kolekcija ručno oslikanih stolova je jedan od najboljih primera primenjene umetnosti danas

Ova kolekcija ručno oslikanih stolova je jedan od najboljih primera primenjene umetnosti danas

Tekst: BURO.

Ilustratorka Alex Proba je u saradnji sa belgijskim dizajn studijom Nortstudio lansirala mini kolekciju sasvim posebnih stolova. Kao i većina saradnji danas i ova je počela preko Instagrama. Alex je naišla na Nortstudio kolekciju Form koja se sastojala iz valjuškastih hoklica i stolova. Rešila je da pohvali njihov dizajn, ali i da ode korak dalje. Fotošopovala je jednu od svojih slika na stoličicu i tu sliku im je poslala u privatnoj poruci.

Ova kolekcija ručno oslikanih stolova je jedan od najboljih primera primenjene umetnosti danas (фото 1)

Godinu dana kasnije pred nama je posebna kolekcija jedinstvenih stolova, svaki od njih ima neobično postolje, dok je ploče ručno oslikala Alex. I to je bila prava internacionalna akcija. Kada su izradili sve elemente za stolove koje su osmislili, Jef De Brabander i Kathleen Opdenacker, osnivači studija, poslali su drvene ploče stolova u Njujork. A kada je Alex završila sa svojim delom oslikavanja, spakovala je osušene ploče, ali i konkretne farbe koje je koristila kako bi oni istim nijansama obojili nogare i sve to poslala za Antverp.

Ova kolekcija ručno oslikanih stolova je jedan od najboljih primera primenjene umetnosti danas (фото 2)

Finalni proizvodi naglašavaju zajedničku strast prema upadljivim bojama i ljubav prema kompoziciji. Ovi stolovi spajaju prepoznatljiv Proba stil koji podrazumeva kombinaciju organskih oblika i pastelnih nijansi i Nortstudio potpis koji se ogleda u saturisanim bojama i jednostavnim geometrijskim formama. Kad pogledamo rezultat, ne možemo da se ne složimo da je ovo zaista dobitna kombinacija!

Ova kolekcija ručno oslikanih stolova je jedan od najboljih primera primenjene umetnosti danas (фото 3)

Alex, Jef i Kathleen su ovu kolekciju namenili onima koji kao umetnost vide nešto šire od dela koja mogu da se okače na zid. Zapravo, oni su kao svoje kupce zamislili one koji se ne boje da razmišljaju „outside the box“. Kreacije su u prodaji od kraja novembra, na oba sajta, a neki od stolova su već rasprodati uprkos ceni koja se kreće između 890 i 2490 dolara.

Ova kolekcija ručno oslikanih stolova je jedan od najboljih primera primenjene umetnosti danas (фото 4)

Ne čudi nas, jer je ovo pravi primer feel good dizajna, dovoljan je jedan pogled na ove zabavne kreacije da se momentalno oraspoložimo.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor