Pretraga

Prodaje se fantastična vila koju znate sa slika Slima Aaronsa!

Prodaje se fantastična vila koju znate sa slika Slima Aaronsa!

Tekst: BURO.

Fotograf Slim Aarons je asocijacija na glamur, bezbrižnost i zabavu, već smo vam priznali da bismo rado naglavačke uskočili u njegov svet, a sada neko ima i priliku da to i stvarno učini. Naime, vila u Palm Springsu koju je upravo on popularisao kroz serijal fotografija iz sedamdesetih „Pool Party“, gde se posebno ističe slika „Gossip by the Pool“ je ponuđena na prodaju. Doduše, tu je sitnica koja nam sreću kvari, nudi se po ceni od 25 miliona dolara.

Prodaje se fantastična vila koju znate sa slika Slima Aaronsa! (фото 1)
Prodaje se fantastična vila koju znate sa slika Slima Aaronsa! (фото 2)
Prodaje se fantastična vila koju znate sa slika Slima Aaronsa! (фото 3)
Prodaje se fantastična vila koju znate sa slika Slima Aaronsa! (фото 4)

Kuću je projektovao arhitekta Richard Neutra i danas se ova građevina smatra za jedan od najlepših simbola modernizma. Izgrađena je 1946. godine, a arhitekta je želeo da poveže enterijer i pustinjsko okruženje. Zbog toga su spoljašnji zidovi u formi staklenih panela koji se mogu otvarati kako bi se eksterijer i enterijer stopili u jednu celinu. Centralni deo je u potpunosti bez pregradniih zidova, a postoji pet soba i isto toliko kupatila. Originalni vlasnik Edgar J. Kauffman preminuo je 1955. godine, kuća je bila prazna neko vreme, a 1990. godine je kompanija Marmol Radziner izvela restauraciju prostora vrativši stari sjaj ovoj lepotici.

Prodaje se fantastična vila koju znate sa slika Slima Aaronsa! (фото 5)
Prodaje se fantastična vila koju znate sa slika Slima Aaronsa! (фото 6)
Prodaje se fantastična vila koju znate sa slika Slima Aaronsa! (фото 7)
Prodaje se fantastična vila koju znate sa slika Slima Aaronsa! (фото 8)

Cela kuća je u istom nivou, jedino postoji povišena natkrovljena terasa koju je Neutra nazvao „La Gloriette“ što je igra rečima inspirisana starom francuskom rečiju „gloire“ koja je označavala malu sobu .Jednostavan geometrijski oblik kuće koja je u potpunosti izrađena od aluminijuma, betona i stakla nikada se nije dopada gospođi Kaufmann, koja nikada nije prešla njen prag, umesto toga rađe je boravila u njihovoj drugoj kući za odmor „House by the Falls“ koju je projektovao Frannk Lloyd Wright.

Prodaje se fantastična vila koju znate sa slika Slima Aaronsa! (фото 9)
Prodaje se fantastična vila koju znate sa slika Slima Aaronsa! (фото 10)
Prodaje se fantastična vila koju znate sa slika Slima Aaronsa! (фото 11)
Prodaje se fantastična vila koju znate sa slika Slima Aaronsa! (фото 12)

Naskuplja kuća koja je prodata u Palm Springsu jeste vila Boba Hopea, on je 2016. godine svoj dom prodao za 13 miliona dolara. A budući da je ova kuća ima veliku istorijsku i arhitektonsku vrednosti (i taj spektakularni bazen i pogled) ostaje nam da pratimo da li je neko voljan da izdvoji toliko novca za nju.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor