Pretraga

Simple Objects: Nova Diptyque kolekcija kućnih aksesoara

Simple Objects: Nova Diptyque kolekcija kućnih aksesoara

Tekst: BURO.

Koji nam je omiljeni hobi? Sakupljanje mirisnih sveća. (I drugih dizajnerskih objekata za enterijer). Rado cupkamo u redu ispred svih homeware kolaboracija, jer obožavamo kada se komplementarne filozofije brendova stapaju i nadograđuju međusobnim prožimanjem. Predstavljamo vam najnoviju koja je školski primer takvog blenda.

Simple Objects: Nova Diptyque kolekcija kućnih aksesoara (фото 1)

Reč je o Diptyque kolekciji nastaloj u saradnji sa francuskim dizajnerom Samom Baronom koja je inspirisana čuvenom svećom brenda. Sam naziv kolekcije - Simple Objects - upućuje na svedenost i jednostavnost, ali vrlo dobro znamo da te odrednice u sebi neretko kriju slojeve koji predmete čine kompleksnjim nego što se na prvu čine.

Simple Objects: Nova Diptyque kolekcija kućnih aksesoara (фото 2)

Kolekciju su kreirali svetski dizajneri, umetnici i zanatlije koji su bili pozvani da protumače estetke kodove ove mirisne kuće, radeći sa drvetom, keramikom, voskom i staklom. Rezultat? Neobični predmeti poput voštane vaze koju potpisuju Jean-Marc Gady i Samuel Accoceberry, inspirisane antičkim objektima i napravljene od finog belog voska. Ova edicija ipak prevashodno odiše minimalističkom notom, stoga su dominante keramičke posude koje je izmaštao Toma Blok, dok su Nicolas Mareau i Sam Baron udruženim kreativnim snagama proizveli drvene svećnjake u obliku vijugavih stubova.

Simple Objects: Nova Diptyque kolekcija kućnih aksesoara (фото 3)

Zvezda kolekcije je keramička vaza koju je napravio proizvođač porcelana, Maison Bernardaud, jedan od mnogih zanatskih saradnika ove kolaboracije. Dipytque DNK je osetan u svakom predmetu koji je nagodrađen modernim poigravanjem sa materijalima i oblicima. U kranjem zbiru, to je ocena pet.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor