Pretraga

Soho House je udružio snage sa francuskom kompanijom Pierre Frey pogledajte kako izgleda rezultat

Soho House je udružio snage sa francuskom kompanijom Pierre Frey pogledajte kako izgleda rezultat

Tekst: BURO.

Ove godine naš omiljeni ugostiteljski koncept Soho House slavi 25 godina postojanja, kako bi obeležili ovaj značajni jubilej udružili su se sa francuskom heritage kućom Pierre Frey specijalizovanom za dizajn tekstila. Kako bi svojim kupcima ponudili nešto posebno zaronili su duboko u bogatu arhivu printova (broji oko 25.000 različitih tkanina, tapeta i crteža, od kojih su neki iz XVI veka) i zajedničkim snagama kreirali su ograničenu seriju nameštaja.

Soho House je udružio snage sa francuskom kompanijom Pierre Frey pogledajte kako izgleda rezultat (фото 1)
Soho House je udružio snage sa francuskom kompanijom Pierre Frey pogledajte kako izgleda rezultat (фото 2)

Ova saradnja desila se prirodno budući da su ove kompanije već sarađivale u prošlosti i da je Pierre Frey već sastavni deo mnogih enterijera Soho House hotela i klubova širom sveta. Ali ovog puta odlučili su da fanovima brenda mogućnost da kultne komade kupe i po volji uklope u sopstvene prostore.

Soho House je udružio snage sa francuskom kompanijom Pierre Frey pogledajte kako izgleda rezultat (фото 3)
Soho House je udružio snage sa francuskom kompanijom Pierre Frey pogledajte kako izgleda rezultat (фото 4)

Saradnja je protekla pod budnim okom istoričarke umetnosti i ekspertkinje za tekstil Sophie Rouart koja je od 2003. godine zadužena za Pierre Frey saradnje i akvizicije i zahvaljujući njoj i vlasnicima (firma i dalje pripada porodici Frey) često lansiraju rearanžirane istorijske dezene čineći ih savremenijim i na neki način večnim.

Soho House je udružio snage sa francuskom kompanijom Pierre Frey pogledajte kako izgleda rezultat (фото 5)

"Soho Home x Pierre Frey" mini kolekcija se sastoji od šest komada, tu su tri jastuka, tabure, stolica i masivni krevet, a sve je presvučeno tkaninoma koje izrađuje La Manach studio koji postoji od 1829, a posluje u sklopu Pierre Frey grupe od pre šest godina. Konkretno, za krevet iz nove kolekcije izabraili su print na pruge i tufne koji je inspirsan originalnim printom Louis XVI koji je za tu prigodu uvećan kako bi odgovarao duhu vremena.

Soho House je udružio snage sa francuskom kompanijom Pierre Frey pogledajte kako izgleda rezultat (фото 6)
Soho House je udružio snage sa francuskom kompanijom Pierre Frey pogledajte kako izgleda rezultat (фото 7)

Po planovima Soho House očekuje još uzbudljivih vesti ove godine, tokom jeseni trebalo bi da se otvori hotel u Parizu, a u opremanju će ponovo učestvovati i francuska kuća, kako kažu enterijer će biti miks autentičnog francuskog stila i neodoljive britanske tradicije. Jedva čekamo!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor