Pretraga

Šta je novo u dizajn svetu? Ovo su saradnje kojima se radujemo!

Šta je novo u dizajn svetu? Ovo su saradnje kojima se radujemo!

Tekst: BURO.

Dizajn scena kao i svakog proleća cveta i sve je više saradnji koje predstavljaju najbolje od različitih svetova, udružuju se veliki brendovi, umetnici, zanatlije, pa čak i kuvari. Rezultat njihovih kreativnih promišljanja jesu kolekcije koje plene zanimljivim izgledom, a koliko dobro izgledaju toliko su i funkcionalne. Zajedničkim snagama oni pomeraju granice donoseći nam komade koje bismo ovog sekunda uselili u svoj prostor. U to ime otkrivamo vam koje su to saradnj privukle našu pažnju ove sezone.

Dilli Grey x Anthropologie

Šta je novo u dizajn svetu? Ovo su saradnje kojima se radujemo! (фото 1)
Šta je novo u dizajn svetu? Ovo su saradnje kojima se radujemo! (фото 2)
Šta je novo u dizajn svetu? Ovo su saradnje kojima se radujemo! (фото 3)

Juče je lansirana kolekcija etičkog lifestyle brenda Dilli Grey za omiljeni američki brend Anthropologie. Radi se o kolekciji prekrivača, jastučnica i podmetača. Između ostalih tehnika bojenja i vezenja, pri izradi korisšćena je metoda ručnog veza „Chikankari“ stara više od veka, a pored toga korišćene su motivi Kantha i Suzani. Ti komadi su ručno izrađeni na način kako se to davno radilo i zato predstavljaju savršen ulov za sve dizajn ljubitelje koji su u potrazi za jednistvenim stvarima.

Eudon Choi x Liv & Dom

Šta je novo u dizajn svetu? Ovo su saradnje kojima se radujemo! (фото 4)

Saradnja između modnog brenda Eudon Choi i keramičarke Liv & Dom inspirisana je Amalfi obalom. Kao rezultat tu je mini kolekcija ilustrovanih tanjira zahvaljujući kojima će i u vašoj kuhinji bljesnuti sunce.

Šta je novo u dizajn svetu? Ovo su saradnje kojima se radujemo! (фото 5)
Šta je novo u dizajn svetu? Ovo su saradnje kojima se radujemo! (фото 6)

Ottolenghi x Serax

Šta je novo u dizajn svetu? Ovo su saradnje kojima se radujemo! (фото 7)

Poznati londonski kuvar i autor zbrike recepata ove sezone je prikazao novu kolekciju posuđa pod nazivom „Feast“ koju je izradio u saradnji sa belgijskom markom Serax, ali i sa italijanskim umetnikom Ivom Bisignanom. Kolekcija broji samo 100 jedinstvenih komada koji slave ljubav prema hrani, porodicu i prijateljske veze.

Šta je novo u dizajn svetu? Ovo su saradnje kojima se radujemo! (фото 8)
Šta je novo u dizajn svetu? Ovo su saradnje kojima se radujemo! (фото 9)

Soho House x Leaf Envy

Šta je novo u dizajn svetu? Ovo su saradnje kojima se radujemo! (фото 10)

Soho House i Leaf Envy udružili su snage kako bi lansirali kolekciju kućnih biljaka i saksija. Kao inspiraciju iskoristiili su biljke koje se nalaze u Soho House hotelima širom sveta i rezultat toga je šest kućnih biljaka različitog izgleda i veličine. Recimo da je to svojevrsni produžetak njhove postojeće kolekcije za kuću gde sada postoji zelenilo u ponudi za svaki izbarani stil uređenja enterijera.

Šta je novo u dizajn svetu? Ovo su saradnje kojima se radujemo! (фото 11)
Šta je novo u dizajn svetu? Ovo su saradnje kojima se radujemo! (фото 12)
Šta je novo u dizajn svetu? Ovo su saradnje kojima se radujemo! (фото 13)

Robin Myerscough Studio x Lascombe Hill

Šta je novo u dizajn svetu? Ovo su saradnje kojima se radujemo! (фото 14)
Šta je novo u dizajn svetu? Ovo su saradnje kojima se radujemo! (фото 15)
Šta je novo u dizajn svetu? Ovo su saradnje kojima se radujemo! (фото 16)

Ova saradnja donela nam je jako lepu malu kolekciju raznobojnog nameštaja i dekoracije. Inspiracija je pronađena u antkinim predmetima, koji su dobili svoju savremenu verziju za XXI vek. Svaki komad u kolekciji (ogledalo, stočić, hoklica i stolica) su ručno izrađeni od strane zanatlija. Rezultat ove saradnje možemo opisati kao klasičan dizajn sa modernim twist-om.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor