Pretraga

&tradition je ponovo lansirao arhivske komade nameštaja iza kojih stoje legende danskog dizajna Peter Hvidt i Orla Mølgaard Nielsen

&tradition je ponovo lansirao arhivske komade nameštaja iza kojih stoje legende danskog dizajna Peter Hvidt i Orla Mølgaard Nielsen

Tekst: BURO.


Nova godina. Nove kolekcije. Ovo je vreme kada će veliki brendovi lagano početi da prikazuju sve na čemu su radili mesecima, ili godinama (radujemo se predstojećem Maison & Objet sajmu). No, već sada imamo istinsku dizajn poslasticu!

&tradition je ponovo lansirao arhivske komade nameštaja iza kojih stoje legende danskog dizajna Peter Hvidt i Orla Mølgaard Nielsen (фото 1)

Danski brend &traditions lansirao je novu kolekciju, koja je zapravo stara… O čemu se radi? Oni su ponovo odlučili da proizvode ikonične komade koje su dizajnirali Peter Hvidt i Orla Mølgaard Nielsen. Prvi komadi prikazani su prošle godine na sajmu u Milanu, a tokom ove praznične sezone podelili su slike svih proizvoda.

Hvidt i Orla upoznali su se tokom školovanja, a zajednički studio otvorili su 1944. godine i tokom pedesetih godina su se nametnuli kao pioniri sa jasnom vizijom kada je u pitanju dizajn nameštaja.

&tradition je ponovo lansirao arhivske komade nameštaja iza kojih stoje legende danskog dizajna Peter Hvidt i Orla Mølgaard Nielsen (фото 2)

Nekoliko decenija kasnije svedoci smo da su komadi koje su oni dizajnirali i dalje jednako sveži i inovativni kao i onoga trenutka kada su osmišljeni.

&tradition ponovo lansirana kolekcija sastoji se od šest predmeta, uključuje prelepu Drawn stolicu u kombinaciji hrastovog i orahovog drveta, čije je sedište ručno pleteno; Drop Leaf elegantni okrugli trpezarijski sto koji ima i svoju praktičnu stranu, budući da može da se i sklopi; Boomerang fotelja sastavljena je iz ručno obrađene drvene osnove u obliku slova L i mekanog tapaciranog dela; stočić Pinwheel dizajniran je da se uklopi u svaki životni prostor; Tripod lampa izrađena je od metala sa bakarnim detaljima i istovremeno je svedena i neobična - ovaj dizajn skicirali su 1953. godine i sada po prvi put ulazi u masovnu proizvodnju.

&tradition je ponovo lansirao arhivske komade nameštaja iza kojih stoje legende danskog dizajna Peter Hvidt i Orla Mølgaard Nielsen (фото 3)

Svi ovi komadi od februara ulaze u &tradition radnje.

&tradition je ponovo lansirao arhivske komade nameštaja iza kojih stoje legende danskog dizajna Peter Hvidt i Orla Mølgaard Nielsen (фото 4)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar