Pretraga

U Beogradu se otvorio jedan sasvim poseban salon nameštaja, pogledajte prvi o čemu se radi!

U Beogradu se otvorio jedan sasvim poseban salon nameštaja, pogledajte prvi o čemu se radi!

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Jelena Karakaš

Kako se lagano oslobađamo sporog zimskog ritma, tako ulazimo u period kada se ozbiljno pokreću kreativni sokovi, ideje bujaju, a neke vizije napokon dobijaju i svoj fizički oblik. Baš to je slučaj sa novim showroom-om dobro poznatog domaćeg brenda Mimco Living. Oni postoje od 1992. godine, a na tržištu su se nametnuli kao brend koji nudi kvalitetan nameštaj, sa posebnim akcentom na ručno izrađene custom komade. Sada je na red došao prostor gde će svi zainteresovani moći da odaberu njihov nameštaj za svoj dom i on je aposlutno prelep!

U Beogradu se otvorio jedan sasvim poseban salon nameštaja, pogledajte prvi o čemu se radi! (фото 1)
U Beogradu se otvorio jedan sasvim poseban salon nameštaja, pogledajte prvi o čemu se radi! (фото 2)

Radi se o velikom salonskom stanu koji se zamišljen kao interaktivni showroom, odnosno mesto gde se neće samo prodavati nameštaj, već će funkcionisati kao multifunkcionalni prostor. Sa sezonama će se menjati scenografija kako bi na praktičnom primeru pokazali sve svoje domete. Za otvaranje showroom-a odabrali su stil koji kombinuje boho uticaje i minimalizam gde noseću ulogu imaju teksture uz znalačko kombinovanje materijala. Kao rezultat tu je prostor koji odiše smirenošću i poziva vas da sednete na velike udobne sofe i napravite (zasluženu) pauzu.

U Beogradu se otvorio jedan sasvim poseban salon nameštaja, pogledajte prvi o čemu se radi! (фото 3)
U Beogradu se otvorio jedan sasvim poseban salon nameštaja, pogledajte prvi o čemu se radi! (фото 4)
U Beogradu se otvorio jedan sasvim poseban salon nameštaja, pogledajte prvi o čemu se radi! (фото 5)

Za enterijer i stajling bili su zaduženi arhitekta Filip Rašković i industrijska dizajnerka Jovana Đukić (koja vam je možda poznatija pod svojim alijasom DJ Yokula). Njihovi senzibiliteti su se sjajno pogodili na ovom projektu, zajedno su kreirali zone kroz koje će svim potencijalnim kupcima biti jasno kako mogu uklopiti nameštaj i sebi stvoriti dom koji je istovremeno moderan i udoban, uz obilato korišćenje prirodnih materijala.

U Beogradu se otvorio jedan sasvim poseban salon nameštaja, pogledajte prvi o čemu se radi! (фото 6)
U Beogradu se otvorio jedan sasvim poseban salon nameštaja, pogledajte prvi o čemu se radi! (фото 7)
U Beogradu se otvorio jedan sasvim poseban salon nameštaja, pogledajte prvi o čemu se radi! (фото 8)
U Beogradu se otvorio jedan sasvim poseban salon nameštaja, pogledajte prvi o čemu se radi! (фото 9)
U Beogradu se otvorio jedan sasvim poseban salon nameštaja, pogledajte prvi o čemu se radi! (фото 10)

Dnevni deo je obojen krem nijansama i tu je korišćen nameštaj oblih ivica, a trenutno dominira trendi teddy materijal, kao kontrast u detaljima su tu drvo, mermer i staklo. Sav tapaciran nameštaj, kao i drvenarija su iz Mimco asortimana i sve je podložno prilagođavanju po željama klijenta. Noćni deo, odnosno stilizovana spavaća soba je u nešto tamnijim nijansama, sa materijalima koji pozivaju na opuštanje. Takođe, ovaj shoppable stan ispunjen je detaljima i umetninama, među kojima dominiraju radovi umetnice Maje Krstić. Zaista se radi o mestu koje budi i životnu i dizajn inspiraciju i koje treba posetiti čak i ako niste u fazi renoviranja. Velike su šanse da ćemo se sresti upravo tu!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor