Pretraga

U ovom stanu je sve valovito (i aposlutno predivno)

U ovom stanu je sve valovito (i aposlutno predivno)

Tekst: BURO.

Šifra za ulazak u ovaj stan u LA-u je: valovito. 

Multidisciplinarna umetnica i dizajnerka, Hannah Polskin, najpoznatija po svojim crno-belim diptisima i triptisima, stvara, spava, jede i zabavlja se na jednom mestu: svom stanu u zapadnom Holivudu.

U ovom stanu je sve valovito (i aposlutno predivno) (фото 1)
U ovom stanu je sve valovito (i aposlutno predivno) (фото 2)

Ona nikada nije ni znala za drugačiji način. Hannah voli da sve što stvori odmah može da postavi u realno okruženje i time automatski stekne utisak da li se i kako određeni komad uklapa sa drugima. Ta praksa joj definitivno ide od ruke.

Namenski je izabrala upravo ovaj prostor prevashodno zbog svoje umetnosti. Početkom pandemije, želela je da počne da eksperimentiše sa velikim formatima, a budući da je njen pređašnji stan bio mali i da je konstantno morala da premešta komade nameštaja iz hodnika u dnevnu sobu, pa iz dnevne sobe na terasu i tako u krug, odlučila se za prozračno potkrovlje koje joj je omogućilo da otkriva nove dimenzije.

U ovom stanu je sve valovito (i aposlutno predivno) (фото 3)
U ovom stanu je sve valovito (i aposlutno predivno) (фото 4)
U ovom stanu je sve valovito (i aposlutno predivno) (фото 5)

Prepoznatljive valovite linije pružaju se preko trpezarijskog stola, ogledala, na slikama po zidovima, u spavaćoj sobi. Talasasti oblici su konstanta njenog rada i prate je od detinjstva kada je prvi put počela da crta. 

Njena garaža deluje kao stolarska radnja, a tu se bavi najvećim narudžbama i zamršenim rezbarijama. Nedavno je počela da koristi i nove materijale, ne odustajući od svog primarnog stila, a među njima prednjači burl, takozvani drveni kavijar i mi jedva čekamo da vidimo njene nove kreacije. Do tada, useljavamo barem jedan valoviti predmet u dnevnu sobu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor