Pretraga

Umetnička dela „za iznajmiti“ genijalna poslovna ideja stilistkinje iz Londona

Umetnička dela „za iznajmiti“ genijalna poslovna ideja stilistkinje iz Londona

Tekst: BURO.

Laura Fulmine je uspešna dizajnerka enterijera sa karijerom dužom od 15 godina, u trenutku kada je shvatila da konstantno kuburi sa umetničkim delima koje bi mogla da iskoristi u okviru svojih projekata shvatila je da na tržištu postoji praznina. I tako je nastala kompanija jednostavnog naziva Modern Art Hire, ili skraćeno M.A.H. Baš kao što naziv i poručuje radi se o firmi u kojoj možete iznajmiti umetnine.

Umetnička dela „za iznajmiti“ genijalna poslovna ideja stilistkinje iz Londona (фото 1)

Pre svega radi se o komadima namenjenih za kratkotrajnu upotrebu: fotografisanje, stilizovanje editorijala u magazinima, događaje... A Laura nudi i deo kolekcije i za duže iznajmljivanje.

Kada je počela sa stvaranjem kolekcije odlučila se da kontatira umetnike čiji rad i sama prati kao što su: Naomi Clark, John Booth, Camille Walala, Laurie Maun, Justine Ashbee, Emily Forgot i Nicolas Burrows. Neki od radova u ponudi su iz njihovih ranijih perioda, a neki su posebno naručeni za ovu svrhu. Takođe deo kolekcije čine vintage predmeti. Pri izboru radova Laura se vodila time da umetninci budu stilski različiti, a njihov rad još raznovrsniji.

Umetnička dela „za iznajmiti“ genijalna poslovna ideja stilistkinje iz Londona (фото 2)
Umetnička dela „za iznajmiti“ genijalna poslovna ideja stilistkinje iz Londona (фото 3)
Umetnička dela „za iznajmiti“ genijalna poslovna ideja stilistkinje iz Londona (фото 4)

Budući da u svom fundusu ima ozbiljnu zbriku radova M.A.H. funkcioniše i kao svojevrsna galerija i organizuju posebne izložbe u galeriji u Vyner ulici u Londonu.

Poslednja izložba nosila je naziv „Prototypes“ i radilo se o kolekciji nameštaja koju je dizjanirao studio Dello u okviru londonske nedelje dizajna. Sve što je prikazano svoj život je nastavilo kroz M.A.H. katalog i svi zainteresovani sve izloženo mogu iznajmiti za svoje potrebe.

Umetnička dela „za iznajmiti“ genijalna poslovna ideja stilistkinje iz Londona (фото 5)
Umetnička dela „za iznajmiti“ genijalna poslovna ideja stilistkinje iz Londona (фото 6)
Umetnička dela „za iznajmiti“ genijalna poslovna ideja stilistkinje iz Londona (фото 7)

Navijamo za još ovakvih projekata i što da ne, možda se pojavi neka kompanija zahvaljujući kojoj bismo mogli da rotiramo umetnine u svom domu na godišnjem nivou?

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor