Zaostavština Lee Radziwill prodata je na aukciji za 1.2 miliona dolara

    26.10.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/lee_cover.jpg

    Christie’s je organizovao aukciju na kojoj su na prodaji bili njen nakit, slike i privatne stvari

    Prošle nedelje na aukciji koju je organizovao Christie’s prodata je zaostavština Lee Radziwill za neverovatnih 1.2 miliona dolara. Među predmetima koji su bili ponuđeni na prodaju nakon smrti sestre Jackie Kennedy koja je umrla u februaru, na aukciji se se našle fotografije, umetnine, nameštaj, nakit, lične i druge stvari. Lee Radziwill je slovila za ikonu stila pored toga što se tokom života bavila glumom, dizajnom enterijera, PR-om, takođe je konstantno bila pominjana i dovođena u vezu sa Kennedy familijom. Uvek je bila na listama najbolje obučenih žena, muza i saradnik najvećih imena američke kulture kao što su Truman Capote, Cecil Beaton i Renzo Mongiardino.

     

    Opsesija celebrity kulturom i memorabilijom svakako nije nova, tako da ni ova aukcija ne čini izuzetak. Možda niste znali ali stvari koje su povezane za poznate ličnosti ili legendarne momente u filmu i muzici dostižu neverovatne cene kada se ponude na aukcijama. Pianino na kojem je svirana „As Time Goes By“ u filmu „Casablanca dostigao je cenu od 3.4 milliona dolara, gitara koju je svirao Jimi Hendrix prodata je za 209.000 funti, jakna Georgea Harrisona za 110.450 funti. Aukcija na kojoj su prodate stvari Elizabeth Taylor dostigla je zaradu od neverovatnih 156 miliona dolara čime je oborila mnoge aukcijske rekorde! (Okrivimo za ovoliku zaradu sve dijamante koje je posedovala). Neki od najzanimljivijih predmeta koji su se našli na aukciji stvari Lee Radziwill možete pogledati ovde.

     

     

    1. Gucci naočare

     

    Dva para Gucci naočara dostigli su cenu od 2.750 dolara.

     

     

    2. Foto album iz 1962. sa puta po Indiji

     

    Album sa fotografijama prodat je za 50 hiljada dolara.

     

     

     

    3. Peter Beard “Running Giraffe”

     

    “Running Giraffe” koju je naslikao Peter Beard prodata je za 60 hiljada dolara.

     

     

    5. Indijske slike na staklu

     

    15 indijskih slika na staklu koje se nalaze u ramovima koje je dizajnirao Renzo Mongiardino prodate su za 40 hiljada dolara.

     

     

     

     

     

    4. Set od deset stolica

     

    10 stolica za ručavanje koje su se nalazile u njenom domu u Njujorku prodate su za 22.5 hiljada dolara.

     

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: