Pretraga

Završena je nedelja dizajna u Milanu, izdvojili smo omiljene dizajnerske kolekcije

Tekst: BURO.

Nakon dve godine pauze, nedelja dizajna u Milanu ponovo je zauzela mesto pod reflektorima i to sa dobrim razlogom. Na 60. po redu izdanju moda se uvukla u obične predmete - krevete, kupatila i kuće u celini. Gigantske modne kuće utkale su svoj identitet i u nameštaj, a mi smo izdvojili kolekcije koje su nam zapale za oko.

Loewe

Završena je nedelja dizajna u Milanu, izdvojili smo omiljene dizajnerske kolekcije (фото 1)
Završena je nedelja dizajna u Milanu, izdvojili smo omiljene dizajnerske kolekcije (фото 2)

Loewe je ove godine proslavio zanat u svom najčistijem obliku, a izložbu pod nazivom „Weave, Restore, Renew“ vodio je kreativni direktor Jonathan Andereson. Španska modna kuća obeležila je šesti nastup na svetski poznatom sajmu nameštaja pokazujući kako ručni procesi daju značenje objektima, istovremeno poštujući njenu istoriju i vrednost za buduću upotrebu.

Louis Vuitton

Završena je nedelja dizajna u Milanu, izdvojili smo omiljene dizajnerske kolekcije (фото 3)
Završena je nedelja dizajna u Milanu, izdvojili smo omiljene dizajnerske kolekcije (фото 4)
Završena je nedelja dizajna u Milanu, izdvojili smo omiljene dizajnerske kolekcije (фото 5)

Od 2012. godine, Louis Vuitton proširuje ideju inventivnog i funkcionalnog nameštaja. Ovogodišnja kolekcija pod nazivom "Objets Nomades" sastoji se od novih i stalnih narudžbina koje je kreiralo 14 međunarodnih dizajnera - India Mahdavi, Patricia Urquiola, Tokujin Yoshioka, Atelier Biagetti i drugi. Louis Vuitton predstavio je pet novih predmeta uključujući garnituru, modularnu sofu inspirisanu oblacima sa četiri sedišta kompanije Campana Brothers i tri nove stolice švajcarskog dizajnerskog studija Atelier Oï , a svaki komad otelotvoruje jedinstvenost i kreativnost dizajnera.

Hermès

Završena je nedelja dizajna u Milanu, izdvojili smo omiljene dizajnerske kolekcije (фото 6)
Završena je nedelja dizajna u Milanu, izdvojili smo omiljene dizajnerske kolekcije (фото 7)
Završena je nedelja dizajna u Milanu, izdvojili smo omiljene dizajnerske kolekcije (фото 8)

Hermès je ove godine istraživao temu „lakoće“, a svaka od konstrukcija, napravljena od drveta i obložena providnim papirom u boji, imala je za cilj da prikaže kako se percepcija sa igrom svetlosti menja. Prikazan je graciozan i minimalistički nameštaj propraćen servisom za sto - porcelanskim setom od 24 komada u med žutoj nijansi, čime je francuska modna kuća odala počast zanatu i svim njegovim naličjima.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor