Art magazini na koje ćete želeti da se pretplatite odmah

    21.08.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/artmagazini-cover.gif

    Online svet raste, ludački se umnožava i uveličava, i jasno je da je danas fokus do te mere na ovom sektoru, da je sasvim besmisleno boriti se. Ipak, verovatno upravo zbog toga, “živa” knjiga ili magazin, opipljiv, sa koricama i listovima koji mirišu na svežu štampu i progresivne ideje, su nam zanimljiviji nego ikada pre, i svako ko je pretplaćen makar i na samo jedan naslov, zna da je malo koja sreća veća od one kada stigne koverta sa novim izdanjem. Ako ne znate odakle da krenete, dobra ideja za početak kupovine i kolekcioniranja magazina je svakako Stack – platforma stvorena sa idejom da za samo 7 funti, koliko iznosi mesečna pretplata, dobijate drugačiji nezavisni magazin svakog meseca.
    Privlačna tipografija, kreativni prelomi, fotografije, ilustracije, zanimljivi tekstovi, otkrivanje nečeg novog na svakoj narednoj stranici. Šta tu ima da se ne voli? Od poznatih imena, i veterana u svetu štampanih art magazina, do svežih sastavili smo listu predivnih print izdanja koja volimo. Većina ovih magazina je nezavisna tako da pretplatiti se podrazumeva i podržavati globalnu kreativnu zajednicu. Predstavljamo vam omiljene art magazine.

    Riposte

     

    Višestruki dobitnik nagrada, i kako sami kažu “pametan” magazin za žene. Sadrži iskrene intervjue i razgovore sa fascinantnim ženama koje dele svoje uspehe i poraze, strasti, perspektive, ideje, posao, savete. Iako u svojoj suštini nije samo art magazin, budući da pokriva razne oblasti pored vizuelnih umetnosti, poput muzike, književnosti, dizajna kao i biznisa i politike, svojom vizuelnim identitetom to definitivno jeste. Besprekorno dizajniran, sa sjajnim fotografijama i odlično odštampan, „Riposte“ je gotovo umetnost za sebe.

     

    Kajet Journal

     

    Nešto veoma blisko. Frustrirani anegdotskim i površnim shvatanja istočne Evrope od strane Zapada, i nedovoljnim razumevanjem ove geografske “margine”, „Kajet Journal“ je nastao sa idejom da donese i približi perspektive i pozicije ovog regiona. Objavljuje se u Bukureštu, i ima za cilj da izazove i preispita stereotipe i pogrešne interpretacije istočne Evrope u mainstream medijima. Jedna od posebnih lepotica u okviru Stack pretplate, i izdanje koje se i po sadržaju i po svojoj formi više može smatrati knjigom nego magazinom. Ako razumete zašto je važno da “go East!”, onda je ovo defitinitvo magazin za vas.

     

    Aesthetica

     

    Omiljena destinacija za sve koji tragaju za spojem inteligentnog, informativnog, ali istovremeno i prelepog sadržaja. Ipak se ne zovu “estetika” bez razloga. Ovaj magazin je fokusiran na savremenu umetnost, najaktuelnije teme i probleme sadašnjeg vremena i kontekstualizuje ih u širem kulturološkom okviru.

     

    The Gourmand

     

    Jedan od favorita, koji nepogrešivo uspeva da hranu i kulturu brzim mešanjem poveže u homogenu masu, koja se potom filuje zapanjujuće lepim vizualima. Elegantan magazin, koji sadrži fascinantne i veoma inovativne fotografije hrane i uključuje sjajne umetnike i pisce iz svih delova sveta. Sjajan komad printa za kolekciju, koji nikada ne razočarava. Plus, imaju online shop sa posebnom kolekcijom fotografija hrane koje možete kupiti po relativno pristupačnim cenama. Poslastica!

     

    Wallpaper

     

    Wallpaper Magazine izlazi jednom mesečno i postoji koliko god nam sećanje seže unazad. Glavni fokus je na arhitekturi i dizajnu enterijera ali pored toga uključuje mnoge tekstove na temu grafičkog dizajna, mode, i putovanja. Verovatno i najdraži magazin svima koji se bave temama.

     

    Flaneur

     

    Kao što i samo ime navodi “Flaneur” je nomadski, nezavisni magazin sa neverovatno osvežavajućom nišom interesovanja. U svakom broju, urednički tim bira jednu novu ulicu/oblast koju istražuje i provodi dva meseca na lokaciji sarađujući sa lokalnim umetnicima, i celom lokalnom zajednicom uz pomoć kojih se stvara celokupan sadržaj. Pravi primer potencijala saradnji i otkrivanje kompleksnosti ulice, njenih slojevitih sadržaja, isksutva i fragmentisane prirode uz istinski književni pristup. Impulsivno, iskreno i nekonvencionalno. Do sada su istražili: rue Bernard u Montrealu, Fokionos Negri u Atini, Treze de Maio u Sao Paolu, Corso Vittorio Emanule II u Rimu…

     

    ArtReview

     

    Vodeći nezavisni magazin sa fokusom na savremenu umetnost, koji postoji od 1948. godine, dok njegova mlađa sestra „ArtReview Asia“ postoji tek od nedavno, tačnije od 2013. Kritike, pregledi, najave, mišljenja, vesti, sve na jednom mestu ako želite da ostanete u toku sa svim događanjima na sceni.

     

    Slanted

     

    „Slanted“ već duže vreme postoji kao izdavačka kuća, ali od relativno skoro objavljuju svoj magazin. Jedan od mlađih članova magazin zajednice, koji sa svojim džinovskim izdanjima na preko 300 strana predstavlja apgrejdovano vizuelno iskustvo koje oduzima dah. Objavljuje se dva puta godišnje u Nemačkoj, i uvek na unapred definisanu temu vezano za konkretnu zemlju. Dvojezična izdanja su do sada donela uvid u inovativne i predstojeće umetničke i dizajnerske prakse, iskustva i priče, umetnika iz Praga, Tokija, Helsinkija, Dubaija…

     

    Flash Art

     

    Iskreni da budemo, prilično mainstream, nekada čak i previše akademski na momente. Međutim, ukoliko ne očekujete revoluciju, već znanje i saznanje, aktuelnosti, kritike, izveštaje sa svih art događaja na kojima biste želeli da budete ali nekako baš i ne možete, ovaj magazin je neophodan. Za sve one koji žele da ostanu u toku sa najbitnijim umetničkim temama. A uz novi redizajn i izgledaju sve bolje i bolje.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: