Da li ćemo seriju „Conversations with Friends“ obožavati kao i roman po kom je nastala?

    21.04.2022.
    RECOMMENDED

    Sredinu maja ucrtali smo u svoje kalendare jer je upravo za tada zakazana premijera prve epizode serije Conversations with Friends koja je rađena po čuvenom romanu Razgovori sa prijateljima irske spisateljice Sali Runi. U poslednjih nekoliko godina popularnost romana ove mlade autorke je eksplodirala, pa ni ne čudi što je njen poslednji roman Bajni svete gde si ti širom planete izazvao pravu pomamu. Šta je to što toliko volimo u njenim romanima koje kada uzmemo u ruke ne ispuštamo dok ne pročitamo poslednje slovo? Možda baš njihova jednostavnost, savremenost i intimnost koja se stvori tokom čitanja zbog uranjanja u duboke razgovore između bliskih ljudi. 

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/04/1650538998175044.png

    Ovo neće biti prva ekranizacija nekog Salinog dela, s obzirom da smo pre samo dve godine, komplikovani emotivni odnos između Marienne i Conella gledali u seriji koja nosi naziv kao i roman po kom je nastala – Normal people. Možda je baš ovo razlog zašto željno iščekujemo sledeće oživljavanje likova na ekranu, jer, sudeći po kritikama, to je jedno od najuspešnijeg prenošenja romana u format serije. Najzaslužniji za to je verovatno genijalni tandem glumaca Daisy Edgar-Jones i Paula Mescala, kao i rediteljskog dvojca, od kojih će jedna polovina biti zadužena i za Conversations with Friends, što opet obećava i nagoveštava uspeh serije. 

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/04/1650538997813429.png

    Kada već govorimo o kastingu, trejler koji najavljuje seriju je odao neka sjajna imena kao što su Jemima Kirk i Sasha Lane, ali i atmosferu, koja poput u Normal people, obećava neke jednostavne ali emotivno intenzivne kadrove.

    Za one koji možda nisu čitali roman, radnja prati dve najbolje drugarice, Frances i Bobbi, studentkinje iz Dablina, koje iza sebe imaju i zajedničku emotivnu prošlost, A koje razvijaju čudnu i neočekivanu vezu i povezanost sa jednim bračnim parom. U romanu, pratimo razvitak tih odnosa ali i svedočimo inteligentnim i britkim razgovorima koji zapravo čine bazu ovog književnog dela i jedva čekamo da vidimo kako će biti predstavljeni vizuelnim i filmskim jezikom. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: