Glumica Julia Stiles komentariše outfite iz filmova u kojima je glumila (da pričali smo i o „10 stvari koje mrzim kod tebe“)

    28.10.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/10/serija-moda-cover.gif

    Opsesije su jedna stvar. Opsesije jedne tinejdžerke? Kompletno. Druga. Liga. To su afere koje obuzimaju, bilo da se radi o onom momentu kada po prvi put shvatite da imate simpatiju, ili kada pronađete film koji biste mogli da gledate milion puta u nedogled. Sva ta iskustva su neverovatna, a završetak tih užitaka je iskustvo koje je skoro nemoguće preboleti. Ako ste preživljavali pubertet tokom devedesetih godina velike su šanse da je Jullia Stiles imala neke veze s tim.

    Ona je igrala lik Kat Straford u romantičnoj komediji iz 1999. godine koja je istinski klasik MTV ere „10 stvari koje mrzim kod tebe“. Julia je razlog što sam iznajmila film „The Bell Jar“ jednog Božića, zapravo ta priča je bilo isuviše komplikovana za moj tadašnji dvanaestogodišnji mozak, ali nema veze. Zbog nje sam preko noći postala opsednuta maskirnim printom. Posebno prslucima sa tim uzorkom (kakve je ona ona nosila u filmu). Jer kad postanete posvećeni fan, imitacija je jedina opcija.

    Čak su i na samu Stilesovu uticali likovi koje je igrala u filmovima. Kao lik super glamurozne Georgine koju igra u seriji Riviera (sada je počela sa emitovanjem treća sezona na kanalu Sky Atlantic). „Trudim se da nosim pravu odeću u mom svakodnevnom životu, umesto da budem u pidžami po ceo dan“, govori mi Julia dok razgovaramo preko telefona, ona je u Vankuveru i multitaskuje razgovarajući sa novinarima dok zabavlja svog trogodišnjeg sina. „Da li si čula za termin ’hard pants’, to je američki izraz“, pita me i nastavlja, „oni ga koriste kako bi opisali odeću koju smo inače nosili kao što su farmerke, ili ukrojene pantalone, ali smo prestali zbog pandemije. Volim helanke, ali trudim se da sada nosim ’hard pants’ bar jednom nedeljno“. Idealan trenutak da ju podsetim na neke od njenih legendarnih uloga i outfita, pročitajte njene komenetare u nastavku.

    O Kat iz „10 stvari koje mrzim kod tebe“

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/10/1603965459165231.jpg

    „Stil Kat Starford nije preterano ženstven. Radi se o opuštenoj verziji grungea devedesetih – sa dosta maskirnog printa! Svidela mi se njena maturska haljina, vrlo je jednostavna. Nekako je anti-maturska, zar ne? Ja sam išla u umetničku školu, moj najbolji gej prijatelj je bi malo stariji od mene i poveo me je na svoju maturu. I dan danas smo prijatelji, išli smo skoro na dodelu CNN nagrada, umirali smo od smeha upoređujući slike od tada i od pre 20 godina. U srednjoj školi smo smatrali da smo previše kul za sve to i maturu nismo shvatili previše ozbiljno. Nosila sam jako dugačku suknju i top, nešto što bih mogla da opišem kao fanki metalik – sa previše boja. Na svoju maturu nisam ni otišla, jer sam tad već počela da radim i zapravo i nisam često bila u školi.“

    O Sari iz filma „Poslednji ples“

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/10/1603965460165229.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/10/1603965460487511.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/10/1603965460672308.jpg

    „Ako bih morala da izaberem jedan omiljen komad iz svog ormana, to bi bio Burberry trenč mantil koji sam kupila tokom snimanja serije ’Riviera’. U garderobi smo imali taj trenč i svi smo ga obožavali, ali kako smo snimali tokom leta nismo ga koristili ni u jednoj sceni. Kada je kostimografkinja krenula da ga pakuje kako bi ga vratila brendu pitala sam da li mogu da ga otkupim, platila sam mantil i sad je moj!

    U poslednje vreme odeća me čini moćnom. Sećam se da je bilo jako puno pokušaja i grešaka na crvenom tepihu tokom devedesetih i dvehiljaditih. Tada nismo još uvek imali stiliste, povremeno bi vam brend nešto poslao, ali vi ste to sami morali da uklopite u smisleni look. Često sam na svečanosti nosila nešto što sam već imala u ormanu. Sve je bilo slobodnije, više nevino. Verujem da mi se stil popravio jer sada imam opciju da se brzo konsultujem sa profesionalcima. Kada nosim nešto u čemu izgledam i osećam se dobro, to podiže nivo mog samopouzadanja…“

    Ovaj članak je prvi put objavljen na buro247.com

    Saznaj više:
    Povezani članci: