Pretraga

Kako su ovogodišnji nominovani izgledali na svojoj prvoj dodeli Oskara

Kako su ovogodišnji nominovani izgledali na svojoj prvoj dodeli Oskara

Tekst: BURO.

Od deset nominovanih glumaca ove godine za Oskar za najbolju ulogu, njih četvoro nikada ranije nije nominovano za Oskara, a jedan čak nikada do sada nije bio na dodeli (i možda nikada nećete pogoditi ko je u pitanju). Neki od njih već imaju osvojenu zlatnu statuu i znaju kakav je osećaj čuti svoje ime pročitano na pozornici. Pogledajte kako su, svi oni za koje navijamo (ili ne) na dodeli koja se održava u nedelju noć, izgledali na svom debiju na oskarovskom crvenom tepihu.

Kako su ovogodišnji nominovani izgledali na svojoj prvoj dodeli Oskara (фото 1)

Scarlett Johansson

2004.

Da li možete da poveruete da je ovo prvi put da je Scarlett nominovana za ovu nagradu, i to dva puta ove godine! Ona ima nominacije za glavnu ulogu u filmu "Marriage Story" ali i za najbolju sporednu ulogu u filmu "Jojo Rabbit". Svoj debi na Oskarima imala je 2004. kada se pojavila kao deo nominovane ekipe filma "Izgubljeni u prevodu".

Renée Zellweger

1999.

1999. godine, kada se prvi put pojavila na Oskarima nije bila nominovana već se pojavila kao prezenter, ali je bila uveliko poznata zahvaljujući filmu "Jerry Maguire". Nominacije su se ređale za filmove "Dnevnik Bridžet Džons" i "Čikago", a osvojila je oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu "Cold MOuntain". Nakon duge pauze koju je napravila u karijeri, prošle godine se vratila u filmu "Džudi" i svi misle da će dobiti nagradu za najbolju glumicu.

Kako su ovogodišnji nominovani izgledali na svojoj prvoj dodeli Oskara (фото 2)
Kako su ovogodišnji nominovani izgledali na svojoj prvoj dodeli Oskara (фото 3)

Cynthia Erivo

2017.

Ako osvoji Oskara za najbolju ulogu u filmu "Harriet" Cynthia će postati najmlađa osoba koja u svojoj kolekciji ima osvojenog Oskara, Grammy, Tony i Emmy nagradu. Ove godine, šansu da osvoji Oskara ima i u kategoriji za najbolju pesmu, u kojoj je takođe nominovana (Scarlett, nisi jedina). Prvi put je crvenim tepihom na Oskarima prošetala 2017. godine kada je pevala na Governor’s Ball, koji se održava odmah nakon dodele nagrada.

Joaquin Phoenix

2001.

Kada je 2001. nominovan za najbolju sporednu ulogu u filmu "Gladijator" Joaquin je sa sobom kao pratilju poveo svoju majku. Iako mu je Oskar izmakao (a zaslužio ga je!), i izmicao mu još dva puta za najbolje muške uloge u "Master" i "Hod na ivici", svi su sigurni da će ga dobiti ove godine za film "Džoker". 

Kako su ovogodišnji nominovani izgledali na svojoj prvoj dodeli Oskara (фото 4)
Kako su ovogodišnji nominovani izgledali na svojoj prvoj dodeli Oskara (фото 5)

Charlize Theron

2000.

Na svom prvom oskarovskom crvenom tepihu nije se pojavila kao nominovana već kao prezenter. To veče su ona i Keanu Reeves (zajedno su glumili u filmu "Đavolji advokat") dodeljivali nagradu za najbolju muziku. Charlize je nominovana još dva puta: za "Severnu zemlju" i za "Monster" za koji je 2003. i dobila Oskara.

Adam Driver

2019.

Možda Adam nije imao vremena za crvene tepihe jer je služio u marincima, ali kada se odlučio za glumu počeo je odmah da radi sa najvećim rediteljskim imenima kao što su Joel i Ethan Coen, Jim Jarmusch, Steven Spielberg, Steven Soderbergh i Clint Eastwood, a prošle godine se prošetao crvenim tepihom kao nominovani za najbolju sporednu ulogu u filmu "BlackKklansman". Ove godine je nominovan za najboljeg glumca u filmu "Marrige Story".

Kako su ovogodišnji nominovani izgledali na svojoj prvoj dodeli Oskara (фото 6)
Kako su ovogodišnji nominovani izgledali na svojoj prvoj dodeli Oskara (фото 7)

Leonardo DiCaprio

1994.

Iako je imao samo 18 godina (rođendan je napunio tokom snimanja filma) Leonardo je 1994. godine zaslužio svoju prvu nominaciju za Oskara za sporednu ulogu u filmu "Šta izjeda Gilberta Grapea". Oskara je osvojio nakon 22 godine za film "Povratnik", a ovogodišnja nominacija za glavnu ulogu u "Bilo jednom u... Holivudu" biće mu peta u karijeri.

Saoirse Ronan

2008.

Saoirse sa ovako malo godina ima neverovatne 4 nominacije za Oskara do sada i na tome bi mnoge starije i iskusnije kolege mogle da joj pozavide. Prva je bila 2008. za najbolju sporednu ulogu u filmu "Pokajanje". Zatim su se ređale nominacije za najbolje glavne uloge u filmovima "Brooklyn" i "Lady Bird", a ove godine i za "Male žene".

Kako su ovogodišnji nominovani izgledali na svojoj prvoj dodeli Oskara (фото 8)
Kako su ovogodišnji nominovani izgledali na svojoj prvoj dodeli Oskara (фото 9)

Antonio Banderas

1992.

Kada je Antonio došao na svoju prvu dodelu Oskara 1995. kao prezenter, priznao je reporterima da do pre godinu dana nije imao pojma reč engleskog. Ove godine zaslužio je svoju prvu nominaciju za glavnu ulogu u filmu "Bol i slava".

Brad Pitt

1992.

Brad se nalazi na ovoj našoj listi iako je nominovan ove godine za najbolju sporednu ulogu u "Bilo jednom u Holivudu", ali smo ga ubacili jer je Jonathan Pryce sa svoje 73 godine nominovan po prvi put (za glavnu ulogu u "The Two Popes") i ovo će mu biti prvi put da se na Oskarima pojavljuje! Brad je svoju premijeru na Oskarima imao kao pratnja Juliette Lewis koja je 1992. bila nominovana za najbolju sporednu ulogu u "Rt straha". Brad je imao zajedno za ovogodišnjom ukupno 6 nominacija za Oskare, a osvojio je 2014. kao producent filma "12 godina ropstva".

Kako su ovogodišnji nominovani izgledali na svojoj prvoj dodeli Oskara (фото 10)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor