Pretraga

Nova era serije “Sex and the City”: Nastavak ili sasvim novo poglavlje?

Nova era serije “Sex and the City”: Nastavak ili sasvim novo poglavlje?

Tekst: BURO.

Iskrena da budem, reći "nova era" podrazumeva oslanjanje na staru, a nisam baš sigurna da može da se kaže da je u pitanju nastavak ili da ima baš puno veze sa onim likovima na koje smo navikli, ali s druge strane negde i da, jer sprema se nešto što uključuje i seks i grad i seks u gradu, a taj grad je opet Njujork i sve potpisuje Candace Bushnell... Sve je isto samo što... nije? O čemu se ovde zapravo radi?

Nova era serije “Sex and the City”: Nastavak ili sasvim novo poglavlje? (фото 1)

Kao što svi znamo prošlo je dobrih devet godina od kada je SATC poslednji put posetio naše ekrane. Iako je iza njega ostao veliki broj legendarnih citata, outfita i otvorenih tema za diskutovati, toliko da postoje posebne i izuzetno praćene Instagram stranice, koje se bave samo određenim aspektima ove serije (kao lični favorit prilažem @everyoutfitonsatc, nema na čemu), činjenica je da svemu dođe kraj.
Legendarna serija je pronašla svoj novi život u filmu. Prvi deo u drugom delu, i dok je i prvi deo filma već bio dovoljno upitan, drugi je sasvim sahranio sva naša očekivanja i dokazao nam da se sa idejama presušilo, pa se na sreću ili ne, trećem nastavku stalo na put. Sećamo se svi izuzetno aktivnih skandala i ko-hoće-ko-neće priča između Sarahe Jessice Parker i Kim Catrall, i s obzirom na to, malo je i ohrabrujuća pomisao da se SATC vraća sa sasvim drugačijim likovima, iako je prilično teško zamisliti da ćemo se sroditi sa novim likovima kao što smo sa legendarnom četvorkom.

Nova era serije “Sex and the City”: Nastavak ili sasvim novo poglavlje? (фото 2)

Ipak, ostavljajući Carrie Bradshaw i ekipu u prošlosti, nova serija predstavlja veliki korak unapred i adaptacija je nove knjige Candace Bushnell pod nazivom "Is There Still Sex in the City?". Knjiga izlazi 6.avgusta i koja ovaj put skreće pažnju na živote žena u 50-im i 60-im godinama. Tridesete su nove dvadesete, četrdesete nove tridesete, a pedesete su svež, novi početak. Kao što i sama Bushnell navodi, imati pedeset godina nekada je značilo biti na korak od penzionisanja, a od onih koji su u tim godinama se nije mnogo toga očekivalo osim da postaju sve stariji i sve teži i sebi i drugima. Nije se očekivalo da vežbaju, započinju nove veze i nove poslove, sele se u druge gradove, menjaju partnere, i reše da počnu sve ispočetka, što je upravo sve ono što današnje žene u pedesetim i šezdesetim neretko rade. 

Dvadeset godina nakog prve "Sex and the City" knjige, ova knjiga okreće radar i priča o ljubavi, životu, prijateljstvu, iz sasvim drugačije perspektive, iz perspektive braka, dece, porodice, karijere, i društvenih pritisaka koje žene osećaju. Skrenuvši pažnju na onu generaciju žena koja je često marginalizovana i prilično nevidljiva u još uvek mladošću opsednutim industrijama, biće zanimljivo pratiti kako se junakinje snalaze i orijentišu u moru novih pravila i online dejtovanja. 

Paramount Television i Anonymous Content potpisuju produkciju, a datum početka emitovanja nije još uvek zvanično potvrđen, no to ne znači da ne možemo da počnemo da se radujemo.

Nova era serije “Sex and the City”: Nastavak ili sasvim novo poglavlje? (фото 3)