Oskar: Dosadnjikavo sa povremenim varnicama, ovo su najbolji momenti

    13.03.2023.
    RECOMMENDED

    Iako svake godine pomislimo isto, da svečana dodela filmskih priznanja nije ono što je nekada bila, naš entuzijazam uoči iste ipak prevlada i u poslednjem trenutku rešimo da ispratimo šta se dešava na crvenom tepihu i ko će otići kući teži za jednu od statua. Da li zbog uzbuđenja oko navijanja za film ili ulogu koja nam se najviše dopala, ili zbog ocenjivanja haljina, i ove godine rešili smo da veče provedemo gledajući svečanu ceremoniju. Bar onoliko koliko smo izdržali budni, jer nije bilo nekih posebnih spektakla. Filmovi The Banshees of Inisherin, Elvis, The Fabelmans i Tár nisu dobili nijednu statuu, iako su zajedno imali 30 nominacija. Filmovi koji su dobili više od jednog Oskara su Everything Everywhere All At Once, čak sedam,  All Quiet on the Western Front – četiri i The Whale, dve nagrade.

     Ipak neki trenuci se jesu izdvojili i za vas sumiramo utiske na jednom mestu. 

    GOVOR I OSKAR JAMIE LEE CURTIS

    Kao što su određene prognoze najavljivale, film „Everything Everywhere All at Once“ odneo je najviše Oskara. Jedan od njih otišao je u ruke fenomenalne Jamie Lee Curtis. Ova šezdesetčetvorogodišnja glumica održala je emotivni govor gde se zahvaljivala svima koji su je podržavali, ali i spomenula i svoje roditelje Janet Leigh i Tony Curtisa, koji su oboje bili nominovani za Oskara, ali ga je samo ona osvojila.

    GOVOR JOHNA TRAVOLTE POSVEĆEN OLIVIJI NEWTON JOHN

    U dirljivom govoru na sceni koji je propraćen i suzom, John Travolta odao je počast glumcima i glumicama koje smo izgubili tokom prošle godine, posebno pominjući svoju koleginicu i partnerku iz kultnog filma Grease. „We remain hopelessly devoted to you,“ rekao je on, referišući na ikoničnu pesmu iz ovog filma. 

    COCAINE BEAR I ELISABETH BANKS NAJAVLJUJU OSKARA ZA SPECIJALNE EFEKTE

    Oskara za najbolje vizuelne efekte dobio je film Avatar 2. Međutim sama dodela statue ostala je u senci onog što se desilo pre toga: Elisabeth Banks je proglasila pobednika zajedno sa glavnim likom iz filma Cocaine bear – medvedom. Na trenutak smo se svi trgli iz sna ovde, pomisleći da će ovaj uvrnuti film dobiti neku nagradu, ali ipak kostim medveda bio je tu samo da razdrma atmosferu, ili učini da se deo publike oseti neprijatno. 

    OSKAR ZA NAJBOLJU ROMANTIČNU SCENU NA DODELI IDE ASAPU I RIHANNI

    Iskreno, svi smo čekali da se ona pojavi, a Rihanna ne samo da se pojavila već je priredila i fenomenalan i emotivan performans pevajući pesmu Lift me up iz filma Wakanda forever. Ipak, show nije odnelo samo izvođenje već čitava scena u kojoj je iz publike bodri njen partner i nazdravlja očaran njenim nastupom.

    Saznaj više:
    Povezani članci: