Pretraga

Pet novih serija koje ne smete da propustite na HBO MAX

Tekst: BURO.

Ovog meseca ne slavimo samo proleće već i dolazak nove streaming platoforme kod nas - HBO Max! Kišni dani već su najavaljeni, a kako ih bolje potrošiti nego na dugo binge gledanje i otkrivanje novih dragulja. Platforma objedinjuje omiljene naslove iz Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network i Max Original produkcije, ali i nudi neke novitete koje jedva čekamo da pogledamo. Ovde možete naći ponešto za svakoga, uključujući nagrađivane serije „Naslednici“, „Igra prestola“, „Euforija“ i „Mer iz Istauna“, ali i mnoge potpuno sveže naslove u različitim žanrovima. Znamo da vam se čini da je smak sveta sada kada su se "Euforija" i "I tek tako" završile, ali gore glavu, ima još riba u moru. Pokušali smo da iz bogate ponude kultnih serija i filmova, izdvojimo i neke nove za koje smo sigurni da će vam se svideti i da će postati glavna tema razgovora sa vašim društvom.

OPASNICE 

Pet novih serija koje ne smete da propustite na HBO MAX (фото 1)

Prvi predlog nosi nešto potpuno drugačije od onoga što ste navikli da viđate u ponudama. Samoprozvana feministkinja Džojs Priger 1971. godine udružuje se s drugorazrednim izdavačem Dagom Renetijem da bi napravila prvi svetski erotski časopis za žene. Radnja je smeštena u Los Anđeles sedamdesetih i iako deluje da je bazirana na stvarnom događaju ipak nije, ali vrlo realno prikazuje klimu cvetanja pornografije ovog perioda u Americi. Kostim je autentičan i sjajan kao i ceo vibe ovog perioda.

STANICA JEDANAEST 

Pet novih serija koje ne smete da propustite na HBO MAX (фото 2)

Ovo je predlog za sve ljubitelje post apokaliptičnih filmova ili ljubitelje sci-fi-a, ali zapravo i za sve nas. Gledajući prve epizode ove serije prepoznaćete situacije u kojima smo se i sami do skora našli: briga za zdravlje najbližih, strah i neizvesna budućnost, s obzirom da se radi o pandemiji gripa koja pokosi stanovništvo i zajednici koja to uspe da preživi. Ova serija je rađena po sjajnom best seller romanu, i sve je samo ne opštemestaška serija o preživljavanju katastrofe. Ona je divna, emotivna, nežna i okrepljujuća. Njena priča nije hororična i linearna, ona je zapravo o spoznavanju i definisanju sebe, kakve god okolnosti da su oko vas.

SEKSUALNI ŽIVOT STUDENTKINJA

Pet novih serija koje ne smete da propustite na HBO MAX (фото 3)

Radnja serije prati četiri cimerke koje stižu u prestižni koledž Eseks u Novoj Engleskoj. Poput gomile kontradikcija i hormona, ove devojke su jednako ljupke i iritantne dok žive svoje nove, slobodne živote u kampusu. Ukoliko volite dobar coming of age, začinjen realnim pitanjima ženske seksualnosti o kojoj nemamo baš puno prilike da saznamo u pop kulturi, ovo je odličan izbor za vikend binge, ili stay at home party sa najboljim drugaricama uz džak kokica i PMS.

POZLAĆENO DOBA

Pet novih serija koje ne smete da propustite na HBO MAX (фото 4)

A sada malo da promenimo epohu. U ovoj seriji jednu od sporednih uloga igra Cynthia Nixon tj Miranda i sjajno je gledati je u jednom sasvim drugačijem narativu od onog u “I tek tako”. Ukoliko ste ljubitelji Downton Abbey ili stylish istorijskih predstava Njujorka - ovo je za vas prava poslastica. Serija prati period velikih ekonomskih promena u Americi. U tom kontekstu, priča počinje 1882. i upoznajemo mladu Marijan Bruk, koja ostaje siroče posle smrti oca generala i doseljava se u dom svojih staromodnih tetki u Nujorku.

STVORENI ZA LJUBAV

Pet novih serija koje ne smete da propustite na HBO MAX (фото 5)

Jedna od glavnih inspiracija kreatora serija u poslednje vreme je moderna ljubav. Baš zbog svoje neuformisanosti i kompleksnosti. Samo ćemo reći da u ovoj seriji glumi fenomenalna Cristin Milioti koju smo obožavali u filmu Palm Springs, kao i u seriji Fargo. Ovoga puta ona je Hejzel Grin, koja nakon što pobegne od tehnološkog milijardera sa kojim je deset godina bila u nesrećnom braku, otkriva da joj je muž ugradio u mozak nadzorni uređaj koji mu omogućava da je prati na njenom putu ka sticanju nezavisnosti. Poprilično creepy zar ne?

HBO Max nudi opciju kreiranja do pet profila za decu i odrasle, kao i registraciju neograničenog broja uređaja po pretplati, a moguće je gledati na tri uređaja istovremeno. Za one koji se pretplate do 31. marta cena sa popustom iznosiće 4,66 eur/mesečno, a za one koji se pretplate nakon 31. marta mesečna pretplata iznosiće 6,99 eur/mesečno.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor