Serija Beef: Uzbudljiva vožnja kroz teatar apsurda i loših izbora

13.04.2023.
RECOMMENDED

U poslednje vreme, bar kada je kinematografija dostupna na streaming servisima u pitanju, svedočimo redefinisanju reči „uzbudljivo“ i ruku na srce, da li možete da se setite uzbudljivog filma ili serije koju ste poslednju pogledali? Onu sa dobrim scenarijom (ali razvučenim) možda, ili neku sa nekim genijalnim performansom, ali sporost je u modi, što nije nužno loša stvar, ali smo se definitivno uželeli neke malo brže i uzbudljive vožnje. 

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/04/1681422071091111.png

Kada smo kod vožnje, i to ne samo lude, nego ludačke, tako i počinje najnovija hit serija koju imamo priliku da gledamo na Netflixu, a u kojoj glavne uloge tumače komičarka i glumica Ali Wong i Steven Yeun. Kreator serije je Lee Sung Jin. Dakle, jedan običan okršaj na ulici, onaj kroz koji mnogi od nas prolaze svakodnnevno, psujući i luftirajući srednji prst kroz prozor auta, ovoga puta poprima malo ozbiljnije dimenzije. Toliko ozbiljne da se oko njega dalje formira čitava serija. Naši protagonisti u istoj sekundi reše da će ovaj sukob biti mesto za ispoljavanje svih nezadovoljstava kroz koje trenutno prolaze, a ima ih mnogo. Oboje su tempirane bombe koje vrve od životnih problema, nesnađenosti i razočaranosti, njihovi loši izbori pretvorili su ih u hodajuće ljušture i pojavom ovog sukoba, postaju ponovo živi. 

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/04/1681422072420314.png

Tokom deset epizoda smenjivaće se upeglani mermerni kadrovi skupih stanova i zemljanih tonova džempera od kašmira sa klaustrofobilnim garsonjerama i jeftinim nakitom sa ulice. Međutim, naši glavni protagnosti pokazuju da u svakom okruženju i staležu nije dozvoljeno biti nesrećan, i jedan od imperativa življenja je naredba da prihvatamo to što imamo i budemo srećni.  Oni su rešili da zaustave tu bujicu apsurda neuživanja u sopstvenom životu urlajući jedno na drugo i smišljajući podle planove. 

Ali Wong smo do sada mahom imali prilike da vidimo samu na sceni u stand up comedy formatu, međutim ovom ulogom ona je pokazala da i te kako više zaslužuje glumačke angažmane, jer je kompleksnost ove ličnosti pokazala i dokazala njene sposobnosti i mogućnosti. 

Ova serija jedno je od boljih iznenađenja koje sam je Netflix pripremio u poslednje vreme i ako ništa drugo, inspirisaće vas da izađete na terasu i ispustite glasan krik nezadovoljstva, bez griže savesti. 

Saznaj više:
Povezani članci: