Sve uloge Toni Collette zbog kojih je toliko volimo

13.05.2022.
RECOMMENDED

Toni Collette je genijalna gde god da se pojavi. Filmove I serije u kojima glumi, uglavnom pamtimo po njenom autentičnom liku, glasu i nezaboravnom performansu. Ono što je takođe zanimljivo je da u skoro svim najznačajnijim ulogama ona glumi mamu: The Sixth Sense, Little Miss Sunshine, The Way, Way Back, Glassland, Hereditary, Pieces of her. Ali ono što je najinteresantnije je kako ona unosi različite ličnosti i nijanse svakoj pojedinačnoj majci koju igra. Od njenog stidljivog, nesigurnog stila majčinstva u The Way, Way Back, do agresivne alkoholičarke u Glasslandu, Collette je pokrila čitav spektar majčinstva. Međutim, svaki lik koji glumi ima zajedničku osobinu: Potresnu tišinu. Dok većina glumaca dobija pohvale za scene sa puno dijaloga, Toni ostavlja svoj utisak bez govora, praveći duge pauze teške poput dramskog monologa.

Toni Collette je jedna od najtalentovanijih glumica današnjice, u to ime, ovog puta podsećamo se nekih njenih sjajnih uloga u nadi da će ih biti još mnogo. 

THE STAIRCASE

Posle čuvenog dokumentarca o slučaju Michaela Petersona koji je optužen za smrt svoje supruge, a za koju je on naveo da se desila padom na stepenicama , dočekali smo i igrano ostvarenje. Čuvenog pisca i političara igra Colin Firth, dok je Toni Collette njegova supruga. Kroz film pratimo dešavanja pre i posle njene smrti, a Collette je još jednom dokazala moć adaptacije u različite likove. 

PIECES OF HER

Mistična triler mini serija koju možete da pogledate na Netflixu ima osam epizoda i Toni Collette je u glavnoj ulozi. Cela radnja serija oblikovana je oko njenog lika i njegovog razotrivanja. Ova uloga simbolično predstavlja i njenu filmsku karijeru: nikad nismo sigurni šta nam novo sprema i koja se sve lica kriju iza nje. 

UNBELIEVABLE

Ukoliko ste propustili ovu seriju – obavezno je pogledajte. Priča iza nje jeste teška i verovatno nećete moći da pogledate više od jedne epizode u danu, ali je užasno važno shvatiti kroz kakve procese sve prolaze žene koje su preživele silovanje, naročito kada institucije ostaju gluve i nesenzibilisane za njihove priče (kakav je obično slučaj). Ipak, pozitivnu stranu ove priče zauzimaju dve detektivke koje uzimaju stvari u svoje ruke. Jedna od njih je naravno – Toni Collette. 

WANDERLUST 

A sada nešto malo vedrije, ili možda ne toliko, ali svakako laganije od prethodnih uloga. U ovoj seriji Toni glumi lik psihoterapeutkinje čiji brak zapada u krizu. Ova serija je genijalna, a glumica je pravi izbor za gkavnu junakinju koja glasno govori i pokreće pitanja o telu, braku i ženskoj seksualnosti. 

THE WAY WAY BACK 

I za kraj ove liste – jedan dragulj iz prošlosti. Upozorenje za ljubitelje i ljubiteljke Steve Carella: možda ćete želeti da propustite ovaj film jer je Steve u ulozi dečka Toni Collette užasno iritantan. 

Saznaj više:
Povezani članci: