Pretraga

Coffee table knjige koje ćete zaista želeti da pročitate

Coffee table knjige koje ćete zaista želeti da pročitate

Tekst: BURO.

Kupovanje lepih-ali-tu-se-priča-završava knjiga samo kao ukras za dnevnu sobu je poput opsesivnog uklapanja boja u kućnoj biblioteci. Ima malo smisla. (Knjige su namenjene čitanju, pa da ih zatim zaturite i oduševljeno otkrijete godinama kasnije. Ne? Samo mi tako razmišljamo? Okej, ‘ajde, ‘ajmo dalje.) Za sve one koji traže coffee table knjige koje istovremeno izgledaju dobro, ali su i vrlo zanimljive i neće završiti samo kao glossy podmetač na stočiću spremili smo izbor novih naslova.

Ako ste nostalgični

Coffee table knjige koje ćete zaista želeti da pročitate (фото 1)

ČITAJTE: “Normal People: The Scripts” (izlazi 12. novembra)

Sećate se tokom karantina, svi su pričali o seriji "Normal People". Ah, pogledi,razmišljanja, istine… seks (!). Moguće da se radi o jednoj od najboljih adaptacija knjige ikada. Fanovi Sally Rooney budite spremni - kompletan scenario serije biće objavljen u okviru nove knjige “Normal People: The Scripts” koja će izaći sredinom novembra. Rekli bismo savršen novogodišnji poklon, ali ko će čekati do tada.

Za seksualno buđenje

Coffee table knjige koje ćete zaista želeti da pročitate (фото 2)

ČITAJTE: “A Woman’s Right To Pleasure”

Dugo vremena se o ženskom seksualnom užitku pričalo u pola glasa. A razgovor bi se prekidao kada bi neko od sagovornika rekao nešto što je previše za čedne uši. Hvala bogu, u tom segmentu smo zbilja napredovali. Poslednji primer za to jeste pojava “klit testa” koji rangira ženski užitak na filmu, televiziji, ili u knjizi. Svedoci smo audio erotske revolucije: tu je podkast Demi Moore, kao i provokativna pesma “WAP” Cardi B i Megan Thee Stallion. “A Woman’s Right To Pleasure” vodi čitaoce na putovanje kroz nikad objavljene radove autorki kao što su Georgia O’Keeffe i Tracey Emin, uz eseje Erice Jong i Roxane Gay. Delom je to art knjiga (sa slikama fotografkinja Cindy Sherman, Marilyn Minter i Nan Goldin), delom edukacija na temu užitka. Književna i vizuelna gozba vas čeka u ovoj knjizi kojoj ćete se rado vraćati.

Za savremene mistike

Coffee table knjige koje ćete zaista želeti da pročitate (фото 3)

ČITAJTE: “Tarot”

Opisali biste sebe kao spiritualnu osobu? Platili ste 20 evra proročici kako bi vam rekla da ćete se ove godine zaljubiti i dobiti unapređenje na poslu? Ili čak da ćete promeniti karijeru? Uz Reiki i lečenje kristalima poslednjih godina je nekako i tarot dospeo pod etiketu brige o sebi. Ali koliko zapravo znate o toj veštini staroj nekoliko vekova? Naučite sve o tradiciji i otkrijte fascinantan, često skriven svet tarota kroz više od 500 karata i originalnu umetnost. Prosvetljujuće.

Nedostaje vam more i leto

Coffee table knjige koje ćete zaista želeti da pročitate (фото 4)

ČITAJTE: “Lido”

Ako svakodnevno obaveštavate svoje pratioce na Instagramu kako vam nedostaje more vreme je da nabavite ovu knjigu. Stručnjak za arhitekturu Christopher Beanland je temeljno obradio temu otvorenih bazena. U knjigu je uključio najpoznatije bazene na svetu uz prstohvat referenci iz popularne kulture, istražio je njihovu istoriju, dizajn i otkrio ko su ljudi koji stoje iza njih.

Ako ste ljubitelj prirode

Coffee table knjige koje ćete zaista želeti da pročitate (фото 5)

ČITAJTE: “100 Things to do in a Forest”

Za mnoge je pandemija poslužila kao inspiracija da se na pravi način povežu sa prirodom. Ovoga puta otvorenih čula. Bez telefona. Bez malih luksuza svakodnevnice radnih dana…. Za sve one koji hoće da se još dublje povežu i razumeju prirodu ova knjiga je svojevrsni od A do Ž priručnik bez obzira na uzrast. Savršen poklon za sve one koji su skoro otkrili selo i planiraju da provedu svoj sledeći odmor upravo tamo.

Želite da prevaziđete kreativnu blokadu

Coffee table knjige koje ćete zaista želeti da pročitate (фото 6)

ČITAJTE: “Magnum Arists: Great Photographers Meet Great Artist”

Nedostajale su vam izložbe dok smo bili u karantinu? Uživajte u kreativnosti ove art knjige koja - kako sam naziv sugeriše - otkriva intimne slike velikih umetnika okovečenih objektivima slavnih fotografa. Portret Salvador Dalija uslikao je Philipppe Halsman, Thomas Hoepker je fotografisao Andya Warhola, za Picasso portret odgovoran je Robert Capa. Ova knjiga daje jedinstveni uvid u javnu i privatnu ličnost najvećih kreativaca današnjice. Bićete uvučeni u taj čaroban svet!

Ovaj članak je prvi put objavljen na buro247.com

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor