Lepota različitosti: „Tales from the Roads Less Traveled“

    09.09.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/09/knjigaa_cover.jpg

    S vremena na vreme potreban nam je mali reality check. Nije da ne znamo da u istom svetu sa onima na urbanim i superurbanim lokacijama žive i milioni drugih čiji su životi na dnevnom nivou znatno drugačiji, koji se odvijaju drugačijim tempom i po drugačijim rutinama, dinamici i pravilima, ali tek kada vidimo žive dokaze i zapise istih, uviđamo koliko su svet i život u njemu prelepi u svojoj raznovrsnosti.

     

    U proteklih nekoliko godina, fotograf Pie Aerts je pokušao svojim radom to i da dokaže i putujući u neke u najudaljenijih krajeva sveta uspeo je svojim fotografijama da zabeleži kadrove i scene koje uobičajeno viđamo na kanalu National Geographic. Od dubina i nepreglednih prostranstava džungli Zapadne Papue do udaljenih granica Bolivije, od minijaturnih sela na Himalajima do žive i dinamične Okavango delte, Pie je uspeo da svojim fotografijama “uhvati” samu suštinu života, i koristi svoj fotoaparat ne bi li približio nefiltriranu lepotu, neobrađeni život, svakodnevicu i realnost svakodnevnog života ljudi sa najrazličitijih krajeva sveta. Naglašavajući jednostavnu, običnu, nesavršenu i misterioznu čovekovu prirodu i način života, Pie je uspeo da predstavi šta zaista znači biti čovek svuda na svetu i to objedniji u knjizi, u ovom izvesnom fotodnevniku „Tales From the Roads Less Traveled“.

     

     

    Knjiga „Tales From the Roads Less Traveled“ vodi na daleki put gde predvođeni Piem i njegovom devojkom Jessivom čitalac ide u potragu za stvarnim pričama o stvarnim ljudima. Predstavljajući svet onakvim kakav zaista jeste, u njegovoj najčistijoj formi, Pieve fotografije donose jedinstveni pogled na ljude, divlji svet i prirodu i nudi nam sve to iz perspektive iz koje retko imamo priliku da ih sagledavamo. Sirovo, čisto i jasno. Dajući novi pogled na prelepu planetu koju svi delimo, listati ovu knjigu na prvom mestu znači otkrivati neotkrivene puteve kroz skrivena bogatstva koja ima da ponudi.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: