Pretraga

Ovo su nove dizajn monografije koje ove jeseni možete dodati u svoju biblioteku

Ovo su nove dizajn monografije koje ove jeseni možete dodati u svoju biblioteku

Tekst: BURO.

Da li i vi nekada poželite da uđete dublje u svet arhitekata i dizajnera, da nesmetano zavirite u njihove misli i shvatite kako dolaze do svih tih hrabrnih i originalnih ideja? Okej, ako već ne možemo da “prsurfujemo” kroz njihov um onda bismo voleli da vidimo studije u kojima oni stvaraju, moodboard-ove iz kojih nastaju projekti, proces rada… Ove jeseni to možemo da učinimo vrlo lako, u prodaji će se pojaviti nekoliko sjajnih monografija. U čvrstim koricama ćete pronaći najbolje projekte savremenih dizajnera, natanane možete listati stranice i upijati inspiraciju list po list. Predlažemo naše favorite.

Gilles and Boissier

Ovo su nove dizajn monografije koje ove jeseni možete dodati u svoju biblioteku (фото 1)

Francuski duo Gilles&Boissier predstavlja knjigu u kojoj su skupljeni šik enterijeri sa njihovim potpisom, kao i inspiracije koje su dovele do realizacije. Patrick Gilles i Dorothée Boissier su partneri u stvarnom životu, a od 2004. godine stvaraju zajedno, bave se rešenjima za enterijera, ali i dizajnom nameštaja. Njihova svedena, sofisticirana estetika brzo je našla put do publike i klijenata. Ova je prva knjiga o njihovom radu i otkriva koliko je umetnost bitna za njihovo stvaralaštvo. Oni su na 224 stranice predstavili inspiraciju iza nekih od najupečatljivijih projekata kao što su: Baccart hotel u Njujorku, privatne rezidencije na jezeru Komo, kuće za odmor u Bijaricu… Knjiga je delom monografija, a delom art almanah, dopašće se svima koje intersuje vizuelna umetnost i elegantni francuski enterijeri.

Nicolas Schuybroek: Selected Works Volume One

Ovo su nove dizajn monografije koje ove jeseni možete dodati u svoju biblioteku (фото 2)

Arhitekta Nicolas Schuybroek dizajnu kuća, kancelarija, hotela i restorana pristupa na način koji je skoro pa mističan. On insistira na holističkom pristupu arhitekturi, dizajnu enterijera i nameštaju, kao celini. U centru njegovog rada je potraga za vanvremenskim minimalizmom i jednostavnošću koja je sama sebi dovoljna. Ova knjiga po prvi put nudi pogled u multidisciplinarni način rada ovog talentovanog arhitekte iz Brisela.

Isabelle Stanislas: Designing Spaces, Drawing Emotions

Ovo su nove dizajn monografije koje ove jeseni možete dodati u svoju biblioteku (фото 3)

Isabelle Stanislas pariska arhitektkinja i dizajnerka izdala je svoju prvu monografiju u kojoj je uhvatila nit svog toplog, elegantnog i savremenog stila. Isabelle nas je impresionirala svojim kreativnim pristupom, njena dizajn rešenja odlikuje originalna interpretacija klasičnog francuskog stila. Od Pariza, preko Londona, sve do Portugala u knjizi su predstavljeni projekti koji na savršen način spajaju minimalizam i istorijsko nasleđe. Ona je odgovorna za poslovne prostore luksuznih brendova kao što su Cartier i Hermès. Takođe, francuski predsednik joj je poverio da vodi renoviranje rezidencije Élysée Palace.

Olivier Dwek: In the Light of Modernity

Ovo su nove dizajn monografije koje ove jeseni možete dodati u svoju biblioteku (фото 4)

Belgijski arhitekta Olivier Dwek nam je kroz dizajniranje rezidencija, vila i art fondacija dao radikalnu viziju elegancije i luksuza. On je strastveni ljubitelj savremene umetnosti i minimalizma, tako da kroz svoj izraz pokušava da da omaž umetnicima kao što su: Jean-Michel Basquiat, Louise Bourgeois, George Nakashima, Charlotte Perrian… Ovde su ukoričeni njegovi najbolji projekti od kuća za odmor u Grčkoj, do stanova u Parizu. Vibrantne fotografije prikazuju Olivierovu fascinaciju teksturama kao i inovativnu upotrebu novih materijala koje izrađuje u saradnji sa umetnicima i zanatlijama. Ono što ga odlikuje jeste igra sa svetlom, kao i savršen osećaj za simetriju. Ovo je knjiga u kojoj je polako uživa.

India Mahdavi

Ovo su nove dizajn monografije koje ove jeseni možete dodati u svoju biblioteku (фото 5)

Arhtektkinja India Mahdavi nam je omiljena zbog neverovatno precizne upotrebe boja i formi i moramo priznati da nas je obradovala vest da od ovog oktobra njena promišljanja možemo proučavati i na papiru. Knjiga sadrži i mnoštvo inspirativnih slika, crteža, skica i modela koji su postali neki od najpoznatnijih enterijerskih projekata današnjice, kao što su: The Gallery at Sketch u Londonu, Ladurée u Los Anđelesu, Tokiju, i Ženevi, kao i Hôtel du Cloître u Arlu. Art direkcija monografije poverena je studiju Achermann, a tu je buklet sa fotografijama koje je India snimila na proputovanju svetom, plus veliki intervju koji je vodio Dr. Javier F. Contreras dekan sektora za dizajn enterijera škole HEAD u Ženevi. Knjiga posvećena je karijeri dugoj 21 godinu i zaista predstavlja biser za biblioteku svakog ljubitelja dizajnera.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor