Kultni parovi: Shakira & Michael Caine

    26.06.2024.
    RECOMMENDED

    Sir Michael Caine, legendarni britanski glumac, i njegova supruga Shakira Caine, imaju jednu od najlepših ljubavnih priča ikad. Njihov romantični put počinje na neočekivan način, a brak traje već decenijama, važeći za simbol posvećenosti i međusobnog poštovanja.

    Michael Caine je prvi put ugledao Shakiru na televiziji 1971. godine, dok je gledao reklamu za kafu brenda Maxwell House. Shakira, rođena kao Shakira Baksh u Gvajani, bila je poznata manekenka – modni svet osvojila je egzotičnom lepotom i gracioznošću. Caine je bio toliko impresioniran njenom pojavom da je odmah poželeo da je upozna – u tom trenutku nije znao ništa o njoj, čak ni njeno ime, ali je bio odlučan u tome da je pronađe, pa čak i da otputuje u Brazil jer je pogrešno verovao da je lepa manekenka odatle. Međutim, ona je zapravo, kao i on, živela u Londonu, i to samo nekoliko kilometara dalje. Zahvaljujući prijatelju, Michael je došao do njenog broja telefona i odlučio da je pozove. Shakira se isprva dvoumila, jer nije znala ko je on, ali je na kraju pristala na sastanak.

    michael caine i shakira 11
    Početak ljubavne priče Michaela i Shakire

    Prvi sastanak ujedno je bio i početak ljubavne priče koja će trajati ceo životmeni je trebalo osam minuta da se zaljubim u nju, a njoj dva sata da se zaljubi u mene, ispripčao je Caine, koji je priznao da je bio očaran Shakirinom lepotom i inteligencijom i da je odmah znao da je ona žena s kojom želi da provede ostatak života.

    Iako je u to vreme već bio poznata filmska zvezda, Shakira nije bila impresionirana njegovom slavom. Manekenka, koja je 14 godina mlađa od Michaela, tražila je vezu koja se zasniva na međusobnom razumevanju i poštovanju – što je samo dodatno privuklo Cainea, koji ju je zaprosio nekoliko meseci pošto su se upoznali.

    michael caine super fotka

    Venčanje

    Par se venčao 8. januara 1973. godine. Ceremonija u kojoj su razmenili zavete i zavetovali se na večnu ljubav bila je intimna i diskretna – daleko od očiju javnosti i medija. Brak koji je usledio postao je jedan od najuzornijih brakova u filmskoj industriji ispunjen međusobnim poštovanjem i podrškom, posebno u trenucima kad se Caine borio sa alkoholizmom i teškim trenucima u karijeri.

    michael caine 1
    Michael & Shakira Caine – porodica i drugi izazovi

    Iste godine u kojoj su se venčali, na svet je stigla ćerka Natasha. Caine je već imao jedan brak iza sebe, a u njemu je dobio ćerku Dominique, koju je Shakira prihvatla kao svoje dete. Glumac je u intervjuima često isticao porodicu i Shakirinu ljubav kao ključne u svom životu, kao nešto što mu je pomagalo da se izbori sa svim izazovima i preprekama, od kojih je jedna od najvećih bio pomenuti problem sa alkoholom – na početku karijere znao je da popije flašu votke dnevno.

    – Bio sam pijanac kad sam bio mlađi. Pio sam flašu votke dnevno i pušio nekoliko paklica cigareta, ispričao je za Radio Times, kada je izjavio da ga žena Shakira zapravo spasila od – sigurne smrti.

    michael caine

    Posao ga je dovodio do ekstremnih situacija.

    – Nisam bio nesrećan, ali sam bio pod stresom. ‘Da li ću dobiti još jedan film? Kako ću odigrati ovu ulogu? Kako ću zapamtiti sve te replike? Moram ustati u šest ujutru i nadam se da će alarm raditi’, mislio sam. Bez Shakire bih bio mrtav odavno. Verovatno bih se napio nasmrt, rekao je glumac.

    michael caine cerka
    Michael i Shakira sa ćerkom Natashom

    Zajednički interesi

    Shakira je imala uspešnu karijeru u modnoj industriji (1967. godine učestvovala je na takmičenju za Mis sveta), bavila se i glumom – 1975. godine Caine je sa suprugom igrao u filmu The Man Who Would Be King, da bi se kasnije posvetila dizajniranju nakita. Njena strast prema umetnosti i kreativnosti bila je u skladu s Michaelovom ljubavlju prema filmu. Ono što ih je pozvezivalo, bila je i ljubav prema putovanjima – obišli su gotovo celu planetu, uživajući u zajedničkim avanturama. Iako nisu pripadnici iste vere, to nikad nije uticalo na njihov odnos, a Caine se često šalio na taj račun.

    – Moja žena je muslimanka i radi muslimanske stvar, ja sam hrišćanin i radim hrišćanske stvari i tu se nikad ništa nije dovodilo u pitanje, rekao je 2009. godine za The Guardian.

    michael caine zena

    Recept za uspešan brak, koji traje preko 50 godina, možda je to što su oboje romantični i s vremena na vreme orgaizuju „mali medeni mesec“, otkrio je glumac u intervjuu.

    – O, mi smo tako romantični! S vremena na vreme idemo u predivan hotel u Parizu, George V, gde provedemo ceo vikend zajedno – daleko od svih.

    Fotografije: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: