Stiže poslastica za sve modne zaljubljenike: Snima se biografski film o Christianu Dioru

    10.09.2023.
    RECOMMENDED

    Nije tajna da su nas životi nekih od najvećih imena koji su formirali modnu industriju kakvu danas znamo oduvek zanimali. Tokom godina, pratili smo njihove svetove na velikom platnu, uz likove poput Yves Saint Laurent i dramatizovane verzije poput American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace i potpuno smo ostali fascinirani kreativnim umovima koji stoje iza magije nekih od najvećih modnih kuća. Sada se novi biografski film pridružuje ovom timu, a to je priča o Christianu Dioru koja će uskoro početi da se snima.

    Film, koji još nema naslov, biće produciran od strane Else Zylberstein, francuske glumice i producentkinje nagrađene Cezarom, francuskom nacionalnom filmskom nagradom, i autorkom popularnog filma Simone: Woman of the Century. Detalji o ovoj biografiji Christiana Diora još su oskudni, ali ono što znamo jeste da će film preneti sliku Pariza 1947. godine, nakon završetka Drugog svetskog rata. Prikazaće genijalnu deceniju koja sledi u Diorovom životu i dokumentovaće kako je on stvarao ovo modno carstvo zajedno sa Raymonde Zehnacker i zaljubio se u Jacques Benita.

    ,,Christian Dior bio je osoba koja je mnogo cenila privatnost, tako da ljudi vrlo malo znaju o njemu, nije bio upadljiv lik kao drugi modni dizajneri ili popularne kulturne ikone, ali zbog toga nije ništa manje fascinantan“, rekla je Zylberstein za Variety.

    Fun fact jeste da je njena majka radila za Christian Dior parfeme mnogo godina, počevši od 1970-ih. ,,To je svet sa kojim sam vrlo dobro upoznata jer sam u njemu odrasla preko svoje majke“, nastavila je Zylberstein. ,,Christian Dior je bio kao gospodin normalni i nije bio Parižanin, došao je iz Normandije. Uvek je bio suzdržan, ali istovremeno izuzetno otporan. Zato je njegovo nasleđe i danas živo.“

    Osim njegovog rada i puta do slave, biografski film će takođe istaknuti zajednicu kreativnih umova koji su okruživali Diora, kreirajući celovitu sliku dugotrajnog uspeha dizajnera do današnjeg dana.

    Saznaj više:
    Povezani članci: