Pretraga

Albumi koje ne možemo da dočekamo (a nadamo se da će izaći) u 2020.

Albumi koje ne možemo da dočekamo (a nadamo se da će izaći) u 2020.

Tekst: BURO.


Neki dugoočekivani albumi su već izašli ove godine (Selena Gomez "Rare"), neke tačne datume znamo unapred (Grimmes "Miss Anthropocene", 21. februar), a neki albumi su sigurno tu narednih meseci (La Roux, Kesha, Tame Imapala). Ali ono što nas intrigira i čime smo hteli da se pozabavimo jesu glasine i nagoveštaji samih umetnika na društvenim mrežama. Pokušali smo da pratimo svaki od tih tragova i tako da sklopimo listu albuma koji će nas iznenaditi, više nego oni koji su već očekivani i najavljeni. Tako da - evo liste albuma koji realno mogu da se dese u 2020. godini (a mi se nadamo da neće prebaciti u 2021).

Albumi koje ne možemo da dočekamo (a nadamo se da će izaći) u 2020. (фото 1)

CARDI B

Ona je odmah krenula da radi na novom albumu nakon što je izbacila "Invasion of Privacy" 2018. godine. U oktobru prošle godine je izjavila da zna i kako će se album zvati. "Tiger Woods. Ljudi su pričali razna sranja o njemu, i pogledajte kako se vratio i šta je postigao." 

Albumi koje ne možemo da dočekamo (a nadamo se da će izaći) u 2020. (фото 2)

CHARLI XCX

Odmah nakon izbacivanja albuma "Charli" prošlog septembra, Charli XCX je otišla na Twitter i obratila se fanovima. Rekla je da se oseća veoma inspirisanom i da radi na nova dva albuma. "Možda neću uspeti oba da izbacim u 2020. ali svako ću se potruditi da napravim oba albuma pa onda jedan može da izađe i u 2021."

Albumi koje ne možemo da dočekamo (a nadamo se da će izaći) u 2020. (фото 3)

CHILDISH GAMBINO

Oprostićete Donaldu Gloveru ako bude duže radio na ovom albumu jer je najavio da će ovo nbiti poslednju Chilish Gambino projekat. Ne možemo da dočekamo šta je to sledeće nakon pesme "This is America" i sigurni smo da radi na novom materijalu pošto izbacuje nove pesme na svojoj turneji. Očekujemo da album bude ništa manje nego monumentalan.

Albumi koje ne možemo da dočekamo (a nadamo se da će izaći) u 2020. (фото 4)

THE CURE

Nakon što su bili jedna od glavnih zvezda na Glastonbury festivalu i postali najguglovaniji britanski brend u 2019. godini, Robert Smith najavio je prvi The Cure album od 2008. Da budemo precizni, rekao je da rade na tri albuma, i da će prvi biti pre Božića. Malo je probio rok ali sve je okej, samo da izbace album!

Albumi koje ne možemo da dočekamo (a nadamo se da će izaći) u 2020. (фото 5)

FIONA APPLE

1996. je bila godina kada je Fiona izbacila svoj prvi album i od tada još samo četiri. Kao osoba koja toliko malo snima potpuno nam je jasno da je velika stvar ako najavi novi materijal za 2020. Hajp je povećala i J Lo koja je uz njenu pesmu "Criminal" igrala u filmu "Hustlers". I Fiona neće biti jedina rok boginja 90-ih sa novim albumam zakazanim za ovu godinu, tu su i Alanis Morissette i Liz Phair. 

Albumi koje ne možemo da dočekamo (a nadamo se da će izaći) u 2020. (фото 6)

FRANK OCEAN

Tragovi koje pratimo: potpisao je ugovor sa muzičkom kućom Warner Chappell u oktobru, najavljen je kao jedna od zvezda na festivalu Coachella u aprilu. Sasvim je normalno da nakon tako velikih dešavanja mora da dođe i bude nam predstavljen i novi Frank Ocean materijal. Suviše dugo vremena je prošlo od njegovog albuma "Blonde" iz 2016!

Albumi koje ne možemo da dočekamo (a nadamo se da će izaći) u 2020. (фото 7)

KENDRICK LAMAR

Kendrick je jedan od retkih savremenih muzičara, a svakako jedini reper koji može da se pohvali nagradom Pulicer, koju je dobio 2017. za album "DAMN". Sada kolaju glasine da je završio novi album i da će biti još više rok zvuka nego na prethodnom. 

Albumi koje ne možemo da dočekamo (a nadamo se da će izaći) u 2020. (фото 8)

LADY GAGA

"Glasine da sam trudna?" Ovo je bio tvit koji je Lady Gaga izbacila u martu prošle godine. "Da, trudna sam sa #LG6." I to je bila najava za njen šesti album, koji i dalje čekamo. I očekivanja za album su ogromna, posebno nakon uspeha koji je postigla pesmom "Shallow", koji je bio jedan od njenih najvećih mainstream momenata u poslednjih nekoliko godina. 

Albumi koje ne možemo da dočekamo (a nadamo se da će izaći) u 2020. (фото 9)

MILEY CYRUS

"She Is: Miley Cyrus" je najavljen kao sedmi album Miley Cyrus koji će se sastojati od tri EP-a, svaki od po šest pesama. Prvi EP je već izašao, a Miley je tvitovala: "Nova kosa. Nova godina. NOVA MUZIKA." Očekujemo nešto vrlo uskoro od nje.

Albumi koje ne možemo da dočekamo (a nadamo se da će izaći) u 2020. (фото 10)

NORMANI

Normani je imala veliku, veliku prethodnu godinu sa albumom "Motivation". Odmah je njena popularnost iskorišćena i za promociju filma "Birds of Pray" za čiji soundtrack je Normani zajedno sa Megan Thee Stallion uradila pesmu "Diamonds". Novi album je siguran za ovu godinu kao nastavak unovčavanja njene popularnosti.

Albumi koje ne možemo da dočekamo (a nadamo se da će izaći) u 2020. (фото 11)

RIHANNA

Možda da. MOŽDA. Svi uključuju već 2 godine unazad Rihannu na listu albuma koje očekujemo, a ona ne izbacuje ništa. Možda je 2020. vreme da se to promeni. Mislimo da je to što je njena izdavačka kuća Def Jam izbacila mini najavu za nešto što se tiče Rihanne vrlo dobar znak da je možda to upravo nov materijal. 

Albumi koje ne možemo da dočekamo (a nadamo se da će izaći) u 2020. (фото 12)

SZA

"Na sledećem albumu ću se još manje plašiti", izjavila je SZA još u avgustu kada je najavljivala da radi na novom materijalu, a neki od saradnika na projektu su Justin Timberlake i Post Malone. I zatim je pre nekog vremena na Twitteru poslala nedvosmislenu poruku svojim fanovima da očekuju nov album ove godine, koji je nastavak njenog prvog albuma "CTRL" koji je izbacila 2017. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar