BURO playlista: Domaće praznične pesme koje možda niste čuli

    29.12.2021.
    RECOMMENDED

    Ukoliko ste se zasitili Dean Martina ili Frank Sinatre, predlažemo vam da poslušate našu playlistu domaćih, odnosno Ex-Yu pesama koje će vas svakako ubaciti u novogodišnje/praznično raspoloženje.

    U ŠKRIPCU – NOVE GODINE

    Ništa ne otkucava ponoć kao ova pesma, pogotovo glas rahmetli Delče. „Nove godine“ je tu da nas podseti o lepoti i prolaznosti života, ljubavi… A kada je pravi trenutak za podsećanje o tome nego u prazničnim, pred-novogodišnjim danima.

    IVA LORENS – ZIMA

    Mlada muzičarka Iva Lorens, polako ali sigurno osvaja playliste, pa se tako našla i na našoj. Njena nova numera Zima predivna je oda ovom dobu godine, ali i svim onim pojedinostima koje donose magiju, ali delom i melanholiju – ipak je ovo balada. 

    SUNCOKRET – PRVI SNEG

    Ima nešto toliko mistično i nostalgično u ovoj pesmi, i to ne samo u lirici, već i muzici numere Prvi sneg, jugoslovenskog benda Suncokret. U njemu su bili Bora Đorđević, Bilja Krstić i Gorica Popović – ‘nough said. Iako u prazničnim danima ove godine nemamo sneg, već kišu, ova pesma će vas sigurno ubaciti u zimski mood.

    KIĆO SLABINAC – ZVONČIĆI

    Iako je omot albuma hrvatskog kantautora Krunoslava Kiće Slabinca, „Christmas with Kićo“ proglašen najgorim omotom božićnog albuma ikad (doduše moramo da priznamo da je dosta komičan), pesme sa njega su predivne. Adaptacije Jingle bells, We wish you a merry christma, Tiha noć i Radujte se narodi ispuniće vaše srce prazničnom energijom i probuditi zahvalnost za sve ono što imate, a što je najbitnije: dobri ljudi pored vas.

    ĐORĐE BALAŠEVIĆ – BUDIMPEŠTANSKI SNEG

    Listu završavamo Đoletom, i numerom Budimpeštanski sneg. Panonski mornar je na nekom lepšem mestu, ali je svakako i ovo naše mesto učinio lepšim i osećajnijim svojim stihovima.

    Saznaj više:
    Povezani članci: