Dragi Kanye, nije lepo lagati

    01.10.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/JESUSISKING_COVER.jpg

    Huh. Kanye je prouzrokovao dosta konfuzije u poslednje vreme. Kao prvo, zabune su nastale već oko samog naslova novog albuma. Fanovi su prvo čekali najavljeni „Yandhi ali, kako se sada čini, dobiće umesto njega „Jesus is King“. Iako se ne zna baš sa sigurnošću da li je uopšte „Jesus is King“ ono što je „Yandhi trebalo da bude, ili je promenjeno samo ime. Realno, ne zna se ni da li će albuma (i kada) uopšte biti s obzirom na to da je Kanye još jednom izignorisao najavljen datum njegovog izlaska. Doduše, zamenivši ga obraćanjem publici, polujavnim okupljanjem i propovedanjem. Možda su sve prethodne nedeljne mise bile uvežbavanje za ovaj event, a možda je i Kanye stvarno malo pogubio konce.

     

    “Jesus Is King” deveti Kanyeov album, inspirisan i obojen gospel vajbom je originalno bio planiran za petak 27.septembar

     

    “Jesus Is King” deveti Kanyeov album, inspirisan i obojen gospel vajbom je originalno bio planiran za petak 27. septembar, što je iskomunicirano i na njegovom sajtu i na društvenim mrežama. Petak je došao i prošao, a od albuma ni traga. Nakon toga se na mrežama oglasila Kim, rekavši da će album ipak izaći u nedelju. Fanovi još jednom počinju nestrpljivo da cupkaju i čekaju nove pesme, ali hajde de, dva dana i nije toliko mnogo, a iskreno u skladu sa njegovim novim raspoloženjem i prosvetljenjima, nedelja bi nekako i bila baš taman. Sveti dan za slavljenje novog albuma. Ipak, prošla je i sveta nedelja, i danas, dva dana kasnije od albuma još uvek ništa. Nikakvih novih dostupnih pesama.

     

    Cover prvobitnog albuma „Yandhi“
    Navodno poslednja verzija covera za sad već dugoočekivani „Jesus is King“

     

    Ipak, West jeste spremio nešto, a to je okupljanje za svoje fanove u petak u Detroitu, u subotu u rodnom Čikagu, i u nedelju u Njujorku. Na svim okupljanjima puštao je određene numere sa predstojećeg albuma ali nikakvih konkretnijih podataka i novih vesti o javnom objavljivanju. I dok je prethodne ovakve događaje live-streamovao za širu publiku, njegova proslava “Jesus is King” je ostala rezervisana za intiman krug ljudi. Pozvao je V.I.P. ekipu kao što su Chris Rock i Alexander Wang i određen broj fanova koji su uspeli da ugrabe besplatne karte koje su bile dostupne kratko pre događaja. Na svakoj od lokacija, predstavljena je i njegova najnovija linija “Jesus is King” koja je bila dostupna za kupovinu, a Kanye je bio prepun velikih reči o prosvetljenju koje je doživeo. Pre muzike su puštena i dva klipa iz njegovih predstojećih dokumentaraca, jedan je o njegovoj utopijskoj ideji o novim oblicima gradnje kupolastih struktura za nove stambene zajednice, a druga naravno o Sunday Service nastupima. Takođe je izjavio da je završio sa sekularnom muzikom i od sada samo gospel, samo Hrist. Doduše, okej ipak je to Kanye, ne znamo koliko mu je za verovati ali za sada stvari stoje tako. Bilo kako bilo, jasno je da je “predstavljanja albuma” bio jedan sveopšti mish-mash svega što Kanye radi i proslavljanje istog, i sada kad malo bolje razmislimo kada kaže “Jesus is King” ne zna se više o kome priča.

     

     

     

    Takođe je izjavio da je završio sa sekularnom muzikom i od sada samo gospel, samo Hrist

     

    A da, a šta je sa albumom pitate se? Pa, prema poslednjim informacijama istina je takva da ’Ye zapravo još uvek radi na njemu. I uprkos tome što je rekao da “nema više življenja za kulturu” jer nije ničiji rob, verovatno misleći time na reakacije, kritiku, publiku, pozitivno kotiranje, čini se da je sve ovo upravo življenje za reakcije i detinjast odgovor na one negativne koje je dobio na prethodni album. Njegova podrška Trumpu i razni kontroverzni stavovi, naišli su na stroge kritike što je rezultovalo najvećim padom prodaje albuma u njegovoj karijeri, a ovo je očigledno njegovo rešenje. Širenje poruke mira i pozitivnosti, okretanje Isusu, pravo ili komercijalno, i potencijalno targetiranje nove publike. Pošto stara definitivno nije oduševljena novim datumom objavljivanja albuma koji je od juče zvanično vraćen na status: nepoznat.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: