Fangirl letter: Tam piše Lani Del Rey

    21.10.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/lanatam_cover.jpg

    Draga Lana,

    Prošlo je jedanaest godina otkad sam prvi put čula za tebe, a toliko i kasni ovo pismo. Osećam se kao teenage fan girl dok pišem ovo. Ne sećam se kako, da li na tadašnjoj MTV adria ili na YouTube-u, ali prvo sam čula i videla Born to Die. Bilo mi je neverovatno čulno iskustvo koje sam rado doživljavala iznova i iznova. Taj doživljaj će biti prvo hvala koje ću izreći u ovom pismu, jer do tog trenutka se nisam povezala toliko lično sa jednim audio-vizuelnim delom.

    Zatim je došla na red pesma Video Games. Ove dve numere su mi ostale omiljene do danas, kao i taj debitantski album u celosti. Moj prvi spot kako treba je prilično inspirisan njime. Komentarisali su mi ljudi, u više navrata, na više platformi, kako ih moj rad podseća na tebe, ali u međuvremenu sam porasla i postala pogana (haha).

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/1666623421756167.jpg

    Da se vratimo na ta prva sećanja, hvala što si učinila da se osećam manje samom u različitim spektrima osećanja, onda kada mi je bilo najpotrebnije. Ušla si u moj život u momentu kad sam ja tek ulazila u shvatanje toga ko sam zapravo i šta želim od sebe i od sveta. Uspela si da dočaraš jačinu tih osećanja kroz svoj rad. Sigurna sam da znaš koliko se puno devojaka širom sveta ohrabrilo da postanu kantautorke zbog njega i zbog svega što jesi. Jedna od njih sam i ja.

    Koliko god bila možda kritikovana da promovišeš toksične odnose i ponašanja, protiv čega si sa pravom ustala, tvoj zadatak kao umetnice je da preneseš svoje iskustvo. Svi smo mi pomalo toksični i oštećeni na svoj način, a ti si samo tim temama dala prostor. Ranjivost i emotivnost nisu slabost, već snaga, jer ništa nije strašnije nego biti ranjiv i podeliti svoje slabe tačke sa celim svetom. Neposredno i otvoreno komuniciranje svojih iskustava i razmišljanja, ma koliko kontroverzna i nepoželjna bila, daje slobodu i drugima koji kroz isto prolaze da prihvate sebe u potpunosti.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/1666623411010247.jpg

    Dala si dozvolu potisnutoj i često nepoželjnoj ženskoj mračnoj energiji, kao i senzualnosti, seksualnosti i ženstvenosti da procveta. Ostala si dosledna sebi i svom zvuku ne obazirući se na trendove, što i meni kao umetnici daje inspiraciju da budem autentična bez obzira na kulturu hiperprodukcije koja trenutno vlada. Srećna sam što smo savremenice i što od početka pratim razvoj umetnice koja je ostavila dubok trag u svetskoj baštini.

    Hvala ti što nam iznova ukazuješ na lepotu života, kako na one najvedrije strane, tako i na lepotu mraka i bola. Nadam se da radiš na nečemu novom, radujem se da čujem i vidim gde ćeš nas odvesti dalje.

    Šaljem ti najlepše i najtoplije pozdrave,

    t.

    Pratite BURO. Instagram uskoro vas tamo u saradnji sa Universal Music Serbia očekuje jedan girlpower giveaway!

    Saznaj više:
    Povezani članci: