Playlista nedelje: Nove pesme koje obožavamo

    20.09.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/09/sepplay_cover2.jpg

    Svake nedelje nađe se neka zaraza koju ne možemo da izbacimo iz glave. Neke bismo podelili sa celim svetom, neke sebično čuvali samo za sebe i svoje trenutke, neke nas teraju na plač, a neke da se osetimo kao da možemo sve. Ove nedelje ih ima četiri i na prvi pogled zajedno deluju malo šizofrenije nego obično, ali ako poslušate pažljivije, imaju nešto zajedničko. Malo smo sentimentalniji nego obično. Mada, ko nije?

    FKA twigs feat. Future “holly terrain”

     

    Najnoviji singl koji najavljuje album Magdalene koji očekujemo 25. oktobra. Uzbuđeni smo svakako, a sada kada slušamo “holly terrain” tek ne možemo da ga dočekamo. Kako je FKA twigs najavila, dve teme se prepliću u novom albumu – emotivni krah zbog propale ljubavi ali i fizički bol s kojim se FKA Twigs susrela. I čini se kao da oba osećamo već u ovom singlu. Magija i u glasu i u atmosferi.

    Michi “Still Feel U”

     

    Ova pesma ima skroz septembarski vajb. Ne sasvim jesenji, ne sasvim ni letnji. Ali kombinacija zaraznog ritma nas koji tera na pokret, sentimantalnih reči i Taylor Swift tematike (ali uz genijalni blago napukli glas) je nešto što ne možemo da izbacimo iz glave.

    KEYAH/BLU “till bliss”

     

    Na prvi pogled se čini da je klasičan britanski hip hop, ali već na drugo slušanje postaje sasvim jasno da ima jedinstven i potpuno svoj flow na koji su uticali i James Blake i J.Cole i miks karipskih i ostrvskih osećanja i melodija. Kombinuje mnogo toga i stvara nešto totalno kul i totalno novo – mek zvuk koji nas ušuškava. Definitivno vredno naše plejliste.

    Tove Lo & Kylie Mingoue “Really Don’t Like You”

     

    Genijalna, jer uz nju gotovo istovremeno može da se plače i da se đuska do iznemoglosti. Glasamo ipak više za ovo drugo. Prava noćna pesma, koja vrlo lako može da se zamisli i u nekom filmu ali je i definitivno dobar zvuk za dočekati jutro na podijumu.

    Saznaj više:
    Povezani članci: