Pretraga

Poslušajte novu pesmu Florence and The Machine koja se pojavljuje u seriji \"Igra prestola\"

Poslušajte novu pesmu Florence and The Machine koja se pojavljuje u seriji "Igra prestola"

Osećate li magiju?

Tekst: BURO.

Foto: GettyImages

Samo nekoliko bendova današnjice imalo je priliku da snimi pesmu za seriju "Igra prestola". Njima su se pridružili i Florence + The Machine sa pemom "Jenny of Oldstones", koja se pojavljuje tokom završnih potpisa druge epizode poslednje sezone. David Benioff and D.B. Weiss, kreatori serije, izgleda da veoma vole Florence, pošto je pesma "Seven Devils" korišćena u trejleru za drugu sezonu. 

Ali kada su tvorci serije 2012. pitali Florence Welch da snimi pesmu "The Rains of Casamere" za drugu sezonu, ona je to odbila, da bi je umesto nje snimila grupa The National. Sada sedam godina kasnije Florence Welch je veliki ljubitelj serije i nije propustila drugu priliku. "Prve dve sezone sam propustila, onda sam počela ga gledam seriju i sve odgledala u jednom dahu! Od tada sam najveći fan. Kada su mi poslali "Jenny of Oldstones" nisam znala o čemu se radi u epizodi, samo sam dobila reči pesme i rekla sam "OK. Ja ovo mogu!". Možda je i bolje što nisam dobila nikakav brif jer bih onda verovatno suviše analizirala sve. Sigurno bih tažila fanfare da se pojave u nekom delu pesme, ili da ubace zmajeve."

Ako je suditi po nekim teorijama u rečima pesme nalaze se naznake sudbina nekih likova. Preostaje nam onda samo da je preslušavamo nakon svake nove epizode i vidimo koliko su tačne.