Vila britanske muzike i The Great Gatsby: Florence Welch napisala mjuzikl po čuvenom romanu

    28.02.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/02/cover_florencewelch.jpg

    Ukoliko se kojim slučajem nađete u Americi iduće godine obavezno pogledajte mjuzikl britanske muzičarke Florence Welch Gatsby: A New Musical” koji će svoju premijeru imati iduće godine u American Repertory Theater-u (A.R.T.) na Harvard Univerzitetu.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/02/1677590198887847.png

    “Getsbi je verovao u zeleno svetlo, u zanosnu budućnost, koja iz godine u godinu izmiče pred nama. Izmakla nam je tada, ali to nije važno – sutra ćemo trčati brže, dalje pružati ruke… A jednog lepog jutra…

    Tako plovimo dalje, kao čamci protiv matice, bez prestanka nošeni u prošlost”, poslednji je pasus u ikoničnom romanu F. Scott Fitzgerald-a “The Great Gatsby”. Roman prati tragičnu priču o Jay Gatsby-ju, self-made milioneru i njegovoj neumirućoj ljubavi prema za Daisy Buchanan, bogatom mladom ženom koju je počeo voleti u mladosti.

    Postoji nekoliko filmskih adaptacija romana i na stotine muzičkih; kod nas se izvodi i u Madlenianumu. Iduće godine, u Americi će se održati premijera mjuzikla “Gatsby” čiju je muziku i tekst napisala Florence Welch. Florence je već radila na ovoj priči, na filmskoj adaptaciji reditelja Baz Luhrmann sa Leonardo DiCaprioom u glavnoj ulozi, kada je snimila pesmu “Over the love.”

    Za potrebe mjuzikla, Florence sarađuje sa producentom Thomas Bartlettom, koji je radio sa velikim brojem muzičara – od Sufjan Stevensa (na soundtracku za the Call Me By Your Name soundtrack) do Norah Jones.

    „O ovoj knjizi sam razmišljala veliki deo mog života“, istakla je Florence u izjavi za Town and country magazine. „U njoj su sadržani neki od mojih omiljenih citata u književnosti. Mjuzikli su bili moja prva ljubav i osećam duboku povezanost sa Fitzgeraldim slomljenim romantizmom.“

    Saznaj više:
    Povezani članci: