Pretraga

Aleksandra Erić: U životu me motiviše konstantno učenje

Aleksandra Erić: U životu me motiviše konstantno učenje

Tekst: BURO.

Aleksandra Erić je jedna od onih devojaka koja u sebi krije more uloga i ideja, njen duh nikada ne miruje i skoro nikada te ideje ne ostanu samo na tom nivou, već ih prevodi u treću dimenziju istražujući različite aspekte života i posla. Pratimo je dugo i za to vreme se oprobala kao barista, DJ, modna dizajnerka i preduzetnica, vodi koncept za zdraviji život. A kroz sve to se povezuje sa lokalnim umetnicama stvarajući jedan sasvim poseban mali svet. Onaj u kome je vreme najvažnija valuta, a briga o sebi i sopstvenom blagostanju – must. Aleksandra vešto žonglira obavezama čineći da sve deluje ležerno i nehajno, iako iza svega stoji radi i priprema. Svakog četvrtka u podne ona pušta muziku u okviru emisije „Rituals“ na online radiju D59B, a upravo su rituali ti koji čine njen dan i daju okvir njenom nestalnom duhu. Kako bi se maksimalno organizovala i ispratila sve što je zanima i budi njenu radoznalost Aleksandra od skora ima i malu tehničku pomoć u vidu pametnog sata Samsung Galaxy Watch 4. Radi se o satu koji je zamišljen kao alat ka postizanju bolje i zdravije verzije sebe, budući da prati sve fitnes parametre, a poseduje i funkciju BIA koja za samo 15 sekundi meri telesnu masu. Novi Samsung BioActive Sensor prikazuje sastav u realnom vremenu i obaveštava korisnika o tome dok radi na svojim zdravstvenim ciljevima. Našli smo se se sa Aleksandrom kako bismo čuli njene nove planove, ali i kako bi nas posavetovala kako da organzujemo svoje obaveze, a pri tom zadržimo zdrav razum. Hvatajte beleške!

Aleksandra Erić: U životu me motiviše konstantno učenje (фото 1)
Aleksandra Erić: U životu me motiviše konstantno učenje (фото 2)

Kako si ovih dana?

Lepe stvari dolaze, ispunjena sam u procesu učenja o sebi i svetu oko sebe.

Ti na sebi svojestven način kombinuješ dnevni i noćni život, yin i yang, kako uspevaš da nađeš balans i postigneš sve?

Moram da priznam mi je to godinama bio izazov, nije uvek lako pronaći balans u naizgled tako različitim stvarima ali sam vremenom naučila da vodim računa pre svega o svom mentalnom i fizičkom zdravlju, pa tek onda dolazi posao i sve sto ide uz to.

Poznata si kao devojka koja ostvaruje svoje ideje i ne bojiš se da se oprobaš u preduzetništvu, gde pronalaziš motivaciju za nove projekte?

Projekti na neki čudan način pronađu mene, baš onda kada je to potrebno i na taj način ucim u hodu i prglim stvari koje su mi možda ranije bile nepoznate. Generalno me u zivotu motiviše konstantno učenje i to koliko naše biće ima kapaciteta za razvoj i napredak i koliko kreativnosti leži u nama kada se ne bojimo mišljenja okoline i kada stvari radimo iz zabave, kada se pustimo.

Aleksandra Erić: U životu me motiviše konstantno učenje (фото 3)
Aleksandra Erić: U životu me motiviše konstantno učenje (фото 4)

Kroz Diare World takla si se i teme održive mode, koliko je taj koncept bitan u tvom radu?

Za mene je to jako lepa i važna stvar, ako kroz svoje stvaralaštvo još mogu i da edukujem ljude o kvalitetnijem načinu života i održivijem za planetu. Društvo i tehnologije napreduju velikom brzinom, a informacije o tome su nam dostupnije nego ikada ranije, pa ukoliko mogu da se dodatno informišem o inovatnim materijalima, pristupima i različitim filozofijama rada biću prva u redu jer se na taj način i lično ostvarujem. Trudim da ostavim pozitivan trag barem u svom okruženju. Mada dobre stvari retko kada ostanu nezapažene i od šire publike.

Koji dnevni rituali su ti obavezni i koje bi preporučila i ostalim ljudima da unesu u svoj život?

Meditacija, šetnja, rad na sebi, pisanje, čitanje – sve u svemu da svaki dan odvojimo neko vreme za sebe i oslušnemo svoje biće.

Koliko ti je njegova funkcija BioActive Sensor pomogla u sportskim aktivnostima i postizanju opšteg blagostanja?

BioActive Sensor radi po principu ličnog zdravstvenog konsultanta koji ume da opomene ukoliko je rad srca ubrzaniji nego inače. Meri nivo kiseonika kao i kompoziciju tela što mi je jako zanimljiva opcija, pogotovu sto se bavim jogom pa mi je interesantno da vidim na koje sve načine moje telo može da napreduje.

Koja opcija ovog pametnog sata ti je omiljena?

Najčešće ga koristim da pratim broj koraka tokom jednog dana jer smatram da je kretanje jedno od ključnih stvari za zdrav život, pa me na kraju dana „opomene“ ako sam predugo sedela ispred TV-a. Onda probam da sutradan to nadoknadim.

Deo si Bright Side koncepta, možeš li nam reći nešto više o tome?

Bright Side concept je nastao kao ideja o celovitom i zdravnom životu. Na retreat putovanja vodimo manje grupe i trudimo se da oni u tih par dana dobiju određeno znanje o meditaciji, jogi i zdravoj ishrani. Da kada završe putovanje sa nama imaju znanje o tome kako da na neopterećujući način uvedu nove zdrave navike u svoj život. Kao neki uvod za sve one koji su čuli o tome, a nisu probali ili dublja razrada za one koji su već u tome. Učenje, zdravlje i jedinstvo bi bile ključne reči našeg rada na ovom projektu.

Šta misliš kako moderna žena opterećena stresom može sebi da pomogne i ipak smanji broj obrtaja u glavi?

Na žalost nemam recept koji bi mogao da stane u jedan intervju. Mogla bih da kažem da je potrebno da sagleda sta je zaista bitno u životu, da izađe iz starih obrazaca koji dovode do stresa, da uvede zdravije navike, spava više, jede zdravije… Ali ako ćemo iskreno rad na tome je vrlo dubok proces i vrlo ličan, pa tako i za svakog različit. Ko god kaže da se do toga može doći u samo par univerzalnih koraka znajte da ne govori istinu. Uvek je dobar početak da zapravo zaista zelimo nesto da promenimo, a onda i da pronađemo mentora koji ce nas voditi kroz proces.

Aleksandra Erić: U životu me motiviše konstantno učenje (фото 5)
Aleksandra Erić: U životu me motiviše konstantno učenje (фото 6)

Jedna si od naših omiljenih DJ-ica, šta je ovih dana na tvojoj playlisti, a što misliš da bi trebalo da se nađe i na našim listama?

Ne samo da cu reći sta je na listi nego ću vam olakšati da tu listu i pronađete ako upalite naš online radio D59B na kojem apdejtujemo liste redovno i omogućavamo 24h nekomercijalne muzike za jutarnje ritualne ili večernje uživanje. Na njemu možete da preslušate i svih dosadašnjih 47 epizoda moje „Morning rituals“ radio emisije a pored toga ćete pronaći i mnoge druge domaće i inostrane izvođače, kolekcionare i ljubitelje muzike. Sigurna sam da ćete tamo čuti nešto što će postati i vaša omiljena playlista.

I na kraju, šta možemo da očekujemo od tebe ove sezone, kakve zanimljive projekte nam pripremaš?

Jako se radujem prolećno/letnjoj DAIRE kolekciji, novim saradnjama na polju dizajna i muzike kao i početku svog mentorskog programa. Predivne stvari se spremaju za sledeću godinu, jedva čekam!

Aleksandra Erić: U životu me motiviše konstantno učenje (фото 7)
Aleksandra Erić: U životu me motiviše konstantno učenje (фото 8)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor