Boki Perić: „Život je igra u kojoj treba uživati“

    19.03.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/03/boki_cover.jpg

    Boki Perić je jedan od najpoznatijih glumaca mlađe generacije, koji je poznat baš po tome, po svom poslu. Najveći deo javnosti zna ga po ulozi u „Vojnoj akademiji“, ali i kao voditelja emisije „Tri boje zvuka“ na RTS-u. Iako rado odgovara na upite medija, Boki uspeva da se drži daleko od skandala i razmirica, a takođe je uspešno odvojio privatni život od poslovnog. Ipak, postoji deo koji on deli sa svojim pratiocima na Instagramu. Putovanja, festivali, kuvanje, trčanje, mnogo je hobija u kojima ovaj glumac uživa na svakodnevnom nivou. Ukoliko ste među njegovim pratiocima ovih dana možete videti mnogo #tbt storija sa dalekih destinacija, zapitali smo se čime se Boki bavi ovih dana dok je glumački poziv na udaru novih mera, a opcije za putovanja su na (skoro) minimumu. Zato smo se čuli i porazgovarali o životu, i otkrivamo vam kako on prekraćuje dane tokom pandemije i lockdown-a.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/03/1616431006534724.gif

    Kako ste?

    Evo, ima jedno godinu dana da mi sve nešto nije ništa. Tačnije, mislim da se ovih dana navršava tačno godinu dana da sam poslednji put bio na 100% sreće, ljubavi, ispunjenosti… Ali, rešio sam da to promenim ovih dana, dosta je bilo.

    Kako je pandemija uticala na vaš posao? Čime se trenutno bavite na profesionalnom planu?

    Kada se baviš mojim poslom, nisi uvek siguran šta je tačno razlog da nekada ne dižeš glavu od posla, a da nekada posla prosto nema. Uvek je to splet nekih čudnih i ponekad nelogičnih okolnosti. Kod mene već neko vreme preovladava ovo drugo stanje, ali i to je samo faza. Rodiće se nešto lepo iz svega siguran sam. Za sada, tu su sinhronizacije, nešto što stvarno obožavam da radim, i u čemu baš uživam. Pozvao bih sve da pogledaju film „Tom i Džeri“, ali eto, ne rade bioskopi.

    Na koga ste se ugledali kada ste počeli da se bavite glumom?

    Nepopularno ću odgovoriti, ali ja ne znam ni kako se u meni rodila želja da se bavim glumom. Tako da, stvarno nisam imao nekoga za koga bih mogao da mi je bio idol. Doduše, životno i stilski, uvek sam se divio šmeku Gage Nikolića. Pa eto, neka to bude tačan odgovor. I moj konačni. Gaga Nikolić.

    Zašto mladi glumci biraju film češće od pozorišta?

    Iskreno, ne poznajem mnogo glumaca svoje generacije, a još manje poznajem mlađih od sebe – koji su uopšte imali priliku da biraju! Prosto, pozorišta su hermetičke institucije, retko ko uspeva da se provuče. Uloga pred kamerom, čak daleko više televizijskim u odnosu na filmske, ima dosta više. Moguće da je to na neki način odgovor na pitanje. Mada, i taj krug postaje sve isključiviji i sve zatvoreniji.

    Kakvu ulogu sada priželjkujete?

    Za početak, priželjkujem ulogu. Uželeo sam se glume nakon jednog perioda zasićenja sobom svuda. Ali izgleda o tome možda i ne treba voditi računa, jer onda ispadneš iz koloseka. Svakako, za tu neku polupovratničku ulogu, uvek bih voleo da biram nekog negativca. Što negativnijeg. Što gadnijeg i beskrupuloznijeg. A sa stilom. Čak mi dođe da sednem i napišem sad nešto, nije da nam u ovom periodu manjka materijala, priča i raznoraznih situacija i događaja koji su se desili – ili nisu.

    Inače putujete puno, kako vam pada ovaj period u kome je to manje više neizvodljivo? da li imate u planu neku zanimljivu destinaciju?

    Kada sam rekao malopre da sam godinu dana ispod 100% sreće, to je baš zato što mi se poremetio stil života. Vrlo sam bio zadovoljan postavkom svog života, rekao bih savršeni spoj i odnos rada i putovanja. Šokirao sam se bio kada sam shvatio, da sam čak i u onoj odvratnoj 2020. godini, uspeo da posetim deset različitih zemalja. Ali, dobro, biće valjda opet lepo. Kada to vreme dođe, moraću na safari. To mi je broj jedan na listi želja. Još samo da mi se desi i neko lepo društvo za takvo putovanje.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/03/1616431007832087.gifhttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/03/1616430574561447.jpg

    Nedavno ste imali priliku da isprobate nove ZX adidas patike, da li vas one prate u prolećnim šetnjama?

    Možda jeste novi model ZX patika, ali je navika stara. Ništa udobnije ne postoji za šetnju od ZXa. Koliko sam ih zavoleo, možda najbolje objašnjava konstatacija mog druga – „od toliko patika koje imaš, ti ove ne skidaš“!

    Takođe, pratimo na vašim Insta storijima koliko kuvate. koji vam je omiljeni specijalitet koji biste preporučili svima da spreme tokom vikenda?

    U restoran da idete, ne možete – restoransku klopu kad vam donesu kući, svakako nije isti užitak. Tako da kuvanje vam jedino preostaje. Ako ste mesožder kao ja, uvek možete da spremite neki burger ili stejk, pun je Instagram dobrih ideja. Ukoliko ste umereni mesožder i piletina vam je dovoljna za sreću, uvek možete pileće filee da uvaljate u jaja i kornfleks pa ih ispečete u rerni, ili samo file na tiganju a napravite sos od gorgonzole, neutralne pavlake i belog vina. A ako vam se ne jede meso, opet ta gorgonzola, još neki sir koji imate u kući i na primer taljatele, mogu da posluže. Tad vino ide na čašu, uz obrok. Kuvanje je igra, u kojoj treba uživati. Uostalom, kao i život.

    Saznaj više:
    Povezani članci: