Pretraga

Na kauču sa Anom Rodić

Na kauču sa Anom Rodić

Tekst: Jordan Cvetanović

Foto: Nemanja Knežević

Ani Rodić njen muž, proslavljeni reditelj Milutin Petrović tepa My glitter girl. Za one koji su se tek sada uključili u program, ona je spisateljica i scenaristkinja i da ne kažemo gradska devojka, kojoj nikada nije problem da se lomi na potpeticama i kada su teški radovi na ulicama našeg grada. Teško da nju možete da ne primetite, ne samo zato što se oblači slojevito, već zato što njen svaki komad odeće priča neku priču, baš kao što i ona sklapa poglavlja koji na kraju postanu bestseler. Tako se desilo i sa romanom Krunska koji je ubrzo doživeo i drugo izdanje koje vrlo rado čitaju i oni koji su odavno odustali od konzumacije knjiga. Njen svestrani duh i radoznalost odveo je na razne strane od filma do advertajzinga, ali poznata je po tome da piše bez pardona što se da videti i u njenim drugim romanima "Sebi samoj", "Korenje", "Lisice" i zbirci priča "Momci iz kraja", "Ubistvo misterija, ljubav, avantura, reklama". Scenaristkinja je igrane televizijske serije "Lisice", a po priči Zmajevi" snimljen je film "Vetar" za koji je napisala scenario, a koji je nagrađen specijalnom nagradom žirija FEST-a 2017. godine. Došla je sa par minuta zakašnjenja, ali kao što znamo, taksi udruženja nisu pouzdani saveznici vremena. Nustrašivo je prihvatila poziv za našu seansu u GIR store-u i samouvereno sela na "Trapez" sofu preko puta, bez straha da odgovori na bilo koje pitanje. Čak je i pitanja o ulozi majke nisu dala omesti, jer je spremno odgovorila da njeno dete ponovo ima šansu da bira, izabrao bi opet nju da mu bude majka. I dok se živa u termometru neopravdano podizila za ovo doba godina, razgovor je išao u raznim pravcima, sve dok zajedno nismo konstatovali da ipak možda počinjemo da starimo i da pametimo imena ulica kojih se više malo ko seća.

Na kauču sa Anom Rodić (фото 1)
JORDAN I GIR BRIDA
Na kauču sa Anom Rodić (фото 2)

Ana, za početak, šta vam se mota po glavi ovih dana?

Pod jedan - Kako da izbegnem opciju da gajim maline.

Pod dva - You don’t have to be a millionaire to live like a millionaire. (King of the gypsies, Frank Pierson)

Pod tri - Ne mogu oni da misle o meni onoliko loše koliko ja loše mislim o njima.

Na kauču sa Anom Rodić (фото 3)

Kako bi nekome ko vas uopšte ne poznaje opisali vaš tip ličnosti?

Dijamant. Muž me zove My glitter girl.

Kada znate da imate prvu rečenicu romana? Kako počinjete da pišete?

Stalno pišem, million flomastera, grafitnih olovaka i papira. Prva rečenica je poljubac ili nokaut zavisi kakva priča se priča.

Na kauču sa Anom Rodić (фото 4)
Na kauču sa Anom Rodić (фото 5)
Na kauču sa Anom Rodić (фото 6)

Kako na vas deluje nova realnost, odnosno držanje distance na svakom koraku?

Ljubim se sa svima koje volim, srećom po mene u ovo nesrećno vreme, takvih je ekstremno malo.

Da imate mogućnost da budete liderka u bilo kom obliku, kako bi izgledala vaša vladavina?

Ne bih nikad bila liderka - da smo svi jednaki i da svi slobodno suprotstavljamo mišljenja i da svako radi svoj posao najbolje što ume.

Na kauču sa Anom Rodić (фото 7)

Kakva ste majka?

Najbolja na svetu.

Kako biste vi završili poslednju epizodu serije “And just like that”? Mislite li da živimo u nedostatku happy enda?

Ne znam kako su završili, nisam stigla da pogledam do kraja (izgubila sam volju još na nekoj 4, 5 epizodi, ima puno kvalitetnih serija i filmova koji me čekaju, a ja već imam 50 godina i nemam vremena za sadržaje koji me ne zanimaju. Srećne krajeve raznih situacija praviš sam dok si živ, and then you die.

Koje vrednosti najviše cenite kod prijatelja i zašto? Šta vam je presudno da vam neko bude prijatelj?

Da je po mojim kriterijumima normalna osoba, tj. da je normalan- na, kao što sam ja normalna osoba. Ništa više od toga.

Koliko ste navučeni na društvene mreže i kako suzbijate svoje potrebe u tom smislu?

Slobodno se krećem ulicama i linijama društvenih mreža u nekoj finoj ravnoteži. Znam pravila i vešto vozim.

Na kauču sa Anom Rodić (фото 11)

Koja je vaša najveća ekstravagancija?

Milutin i ja u kući na vrhu brda jednog grčkog ostrva i dokle god pogled seže nema ni čoveka ni automobila, samo po neki magarac koji ide svojim putem.

Kako se borite protiv dosade?

Nikad mi nije dosadno.

Na kauču sa Anom Rodić (фото 12)
Na kauču sa Anom Rodić (фото 13)
Na kauču sa Anom Rodić (фото 14)

Šta su novi simboli Beograda?

Čijeg Beograda ?

I za kraj, recite mi kako vidite budućnost?

Budućnost je starenje. (Nobl, Ana Đurić Konstrakta)

Na kauču sa Anom Rodić (фото 15)

Jordan Cvetanović ugostio je Anu Rodić u našem omiljenom dizajn store-u GIR, gde su udobno zavaljeni na „Trapeze“ sofi fantastičnog brenda Ethnicraft. Geometrijske, ravne i čiste linije odlikuju tu sofu koja zaslužuje da se nađe u svakom prostoru. „Trapeze“ je izraz klasičnog minimalizma. Ova nonšalantna dnevna sofa će se uklopiti u svaki stil, bilo da se radi o urbanom stanu ili seoskom imanju. Iza njenog kompaktnog oblika stoji dizajner Jacques Deneef koji kroz svoj rad istražuje večitu fasicinaciju materijalima kao što su staklo, drvo, papir... Proizvodi koji izađu iz njegove glave nose snažan art vajb, tako ni „Trapeze“ nije izuzetak. Uselite je i vi u svoju dnevnu sobu! Naravno, prvo je možete isprobati u GIR store-u na adresi Trešnjinog cveta 7, ili pogledajte više detalja na online adresi www.girstore.com.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor