Bend It Like Beckham: Koliko je klan koji predvode Victoria i David zaista uspešan?

    11.03.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/03/bekamcover.jpg

    „I want what they have.“

    Iskreno, ne znam u koliko oblika sam čula ovu rečenicu (i na koliko jezika) u vezi sa bračnim parom Beckham. Od captiona na društvenim mrežama, uglavnom ispod crno-belih, polugolih fotki, pa sve do toga da mi jedna od najboljih prijateljica detaljno objašnjava kako joj je Victoria životni uzor – ne smeta mi, valjda ja isto zvučim kada pričam o boginji univerzuma po imenu Vanessa Paradis. Potpuno razumem kolektivnu opsesiju i aspiraciju, zaista izgleda da kao sve čega se ona sama ili njih dvoje zajedno dotaknu, jednostavno pretvori u zlato.

    Nisam bila fan Spice Girls u realnom vremenu, i baš kao što je to slučaj sa Cindy Crawford, tek sada shvatam njihovu vrednost. Ipak, Victoriu već duže vremena izuzetno poštujem zbog toga što je uprkos svima i svemu uspela da izvede prelazak iz jedne flaky arene u drugu, poslovnu i daleko ozbiljniju, a na tom putu je zaradila poštovanje svih onih koji su je besomučno ako ne otvoreno pljuvali, onda barem omalovažavali. Ona je poput nekog uvrnutog spoja Jenne Lyons, Kim K i Roberta Pattinsona, sve sa svojim skamenjenim izrazom lica i dve i po poze za fotkanje. Respect.

    BECKHAMOVE JE VRLO LAKO POSMATRATI KAO UZOR MODERNOG DOBA, DOKAZ DA SE „MOŽE IMATI SVE“. MAKAR JAVNO.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/03/164701345747737.png

    Njih dvoje su danas predvodnici prvog pravcatog klana. Sinovi i mala princeza (za koju se ljudi – ne znam samo kako – čude što priča posh engleski umesto onog kojim govore njeni roditelji). Čini se da ljubav i biznis cvetaju. Ponavljam, makar javno.

    Nažalost, čini se da je Victoria sa svojom hladnom poslovnom glavom na ramenima sama najuspešnija, a da je sve ostalo obična iluzija, a sada je i to pod znakom pitanja.

    Za početak, i ona i David, nekadašnji zlatni par pop kulture bili su na vrhu profesija koje veličaju mladost. Kada su se venčali bili su Kanye i Kim pre Kanye i Kim (eto, još jednog osnova za poređenje), izgledali kao savršena mašinerija za pravljenje para. Članak u magazinu GQ iz 2017. godine procenjuje da su u datom momentu zajedno bili „teški“ 660 miliona dolara. Mnogo više od britanske kraljice koja ima je oboma dala ordenje.

    danas, beckham klan finansira projekte poput brooklynove fb serije o kuvanju (čija svaka epizoda košta oko 100k da se napravi?!) i davidovo neuspešno revitalizovanje fudbala u americi, pogotovo njegov tim u majamiju.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/03/1647013458263161.png

    tu su i davidova skin care linija sa kanabisom, ugostiteljski projekti (poput puba koji je držao sa GUy ritchijem) i relativno neuspeli pokušaji promovisanja sportskih brendova, kao i najavljena pevačka karijera koju otpočinje cruz beckham.

    Da, dešava se i to. Cruz Beckham želi da krene maminim stopama iako se za sada njegov jedini „uspeh“ na tom polju sastoji od snimka pesme „Every Day is Christmas“ napravljenog kada je imao 11 godina. Ne znam da li ste gledali „Cookin’ With Brooklyn“ ali taj dokumentarni debakl je izgleda pravo ogledalo toga u kom smeru se kreću Beckhamovi, u svom zajedničkom čamcu.

    Isplivali su i podaci da Victorijine modne linije ne prave profit u poslednjih 6 (slovima: šest) godina i da posluju sa akumulativnim gubitkom od 62 miliona dolara (eto, nemam komentar, niti smem da dam ruku u vatru da je zaista tako ipak se radi o članku u britanskom „Daily Mailu“). Koja god da je brojka u pitanju, budućnost izgleda neizvesno. I to za ceo Beckham brend u kompletu.

    I zato, kada sledeći put pomislite kako želite nečiji tuđ život u poređenju sa kojim vam se vaš čini nedovoljnim (na jednom ili više polja), samo ponovite sebi da bi nova izreka trebalo da glasi BREAK IT like Beckham.

    A onda nastavite napred.

    Saznaj više:
    Povezani članci: