Bring Back the Bush: Mali ogled o slobodi, seksu i prihvatanju sebe

    11.11.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/11/bush_cover.gif

    Da mi je pre nekoliko meseci neko rekao da ću pustiti bush, verovatno bih se nasmejala i prokomentarisala da taj film neće gledati. Iako nikad nisam imala ništa protiv samog busha, jednostavno nisam ni razmišljala o njemu kao o opciji zato što sam po defaultu mislila kako moram uvek da budem obrijana, i da je sve što je drugačije od toga muškarcima neprivlačno.

    Ali zašto čak i moje stidne dlake moraju da budu onakve kakve društvo očekuje da budu? Zar to nije suludo? A zapravo o tome uopšte ne razmišljamo, već se brijemo jer „muškarci to vole“ i, da se ne lažemo, jer smo to videle u pornićima.

    Ako želite da imate bush, a strah vas je od reakcije muškaraca zato što niste sigurne da li će im se to svideti ili ne, imam pitanje za vas: zašto vas je uopšte briga? Onaj koji će na to negativno da reaguje realno ni ne zaslužuje da bude sa vama. Izbacite ga iz stana, što se mene tiče.

    U temu ću ući dublje, ali pre svega želim sa vama da podelim neke stvari koje su se desile te večeri nakon koje sam ja počela da puštam bush.

    Zvuči jako kliše ali to mi je bio jedan od boljih prvih dejtova. Flaša vina, odličan razgovor i, naravno, seks. Kad se on skinuo, imala sam šta da vidim. Full-on bush. Na prvu sam se iznenadila pošto mi je taj prizor dao jasnu poruku da je drugačiji od drugih, i hrabar. A to je nešto što zaista cenim kod ljudi. Tačnije, sviđaju mi se ljudi koji imaju hrabrosti da se razlikuju od mase. 

    Nakon baš hot seksa koji su prolaznici verovatno imali prilike da čuju (a možda i da vide) nastavili smo s pričom. Jedna od stvari koju uvek volim da pitam na prvom dejtu jeste: “Koji su ti kinkovi?” Kroz odgovore te osobe uglavnom uvek nepogrešivo saznam koliko je neko seksualno oslobođen, radoznao pa čak i maštovit i inteligentan.

    Odgovorio je kako mu je jedan od najvećih kinkova kad žena ima bush. Odgovor me je zatekao nespremnu pošto sam tako nešto od muškarca čula prvi put u životu, ali sam istovremeno osetila i neku vrstu dozvole da i sama pustim bush, iako u tom trenutku to možda nisam verbalizovala. Iskreno, nisam bila sigurna ni da li je to uopšte bilo moguće izvesti, pošto sam pre nekoliko godina sve dlake uklonila laserski .

    Prestala sam da se brijem i sad, kad premotam 4 meseca kasnije, imam mini bush. I znate šta? Osećam se jako seksi i puna sam samopouzdanja, kao nikada pre. Jedna drugarica mi je čak rekla kako mi zavidi na tome što “ne moram” da se brijem pošto eto „njen dečko ne podnosi dlake“.

    A da se vratim na to kako se sve osećam… Jako sam i ponosna na svoj bush, ne samo zato što mi se baš baš sviđa kako izgleda, nego i zato što mislim da imati hrabrosti uraditi ovako nešto u vreme kad se od žena očekuje da su uvek glatke i obrijane, govori puno o samosvesti, hrabrosti, pa čak i svojevrsnom revoltu prema društvu. Ako ćemo pošteno, oduvek mi je bilo važno da sam drugačija od drugih i da sve u životu radim na svoj način. A imati bush se savršeno uklapa u tu moju želju da budem drugačija.

    Kad pogledate fotografiju gole žene, zar vam nije lepše da vidite onu koja ima bush od one koja je skroz obrijana? O ukusima se naravno ne raspravlja, ali meni lično sada puno fotogeničnije izgleda kad je bush tu.

    Čak i magazini kakav je Vogue danas pišu o tome kako je bush u trendu kao jedna vrsta borbe protiv patrijarhata, a pored toga i mnoge žene koje zagovaraju body positivity pokret osim puštanja stidnih dlaka, ne briju ni druge delove tela. Dakle, ko voli, nek izvoli.

    Mnoge glumice su još pred nekoliko godina javno otkrile kako ne uklanjaju svoje stidne dlake, a Emma Watson je u jednom intervjuu čak podelila i svoju pubic hair rutinu. Osim nje, bush vole i Amber Rose, Ashley Graham, Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz… Lista se samo produžava.

    U slučaju da vas ja nisam dovoljno inspirisala, nadam se da će vas neka od tih poznatijih imena ipak podstaći na razmišljanje o tome da bacite žilet pošto znam da svi volimo da pratimo trendove. Ja mogu da kažem da ne planiram da se vratim na staro, a nadam se da ćete i vi bushu dati šansu.

    Saznaj više:
    Povezani članci: