Chelsea Handler je carica i seksistički komentari joj ne mogu ništa

    20.02.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/02/Cover_Chelsea.gif

    Ne postoji ništa više osnažujuće i inspirišuće nego pametna, samosvesna žena koja je usput i zabavna. Zapravo ne usput, nego je ona pre svega zabavna i svojom dovitljivošću, inteligencijom i autentičnošću čini da se gde god da ste, nasmejete jako naglas dok vas stomak ne zaboli. Pored toga, svojim pričama i iskustvima direktno čini da prigrlite vaša koja su slična, dajući vam inspiraciju i novu perspektivu da se sa određenim životnim okolnostima nosite na lagodniji način. Svet bi bio mnogo lepše mesto kada bi žene dobijale više prostora da se šale i to je naprosto tako. 

    Jedna od njih definitivno je Chelsea Handler, američka komičarka, glumica i autorka. Bilo da ste gledali neki od njenih fenomenalnih stand-up-ova na Netflixu, njenu TV emisiju ili neki film u kom se pojavljuje, jasno vam je da njena britkost i spontanost sve svakodnevne teme pretvaraju u nezaboravni performans koji nećete zaboraviti i čije ćete fore prepričavati. Ona je urnebesna i na društvenim mrežama i to je baš nedavno pokazala videom koji je nazvala „Day in the life of a childless woman“. 

    @chelseahandler

    Just another child-free day.

    ♬ original sound - Chelsea Handler

    „Probudim se u 6 ujutru, ali se onda setim da nemam decu koju treba da vodim u školu. Zato uzmem kolačić od marihuane, masturbiram, pa se vratim na spavanje. Ponovo se probudim se u 12:30 i spremam se za naporan dan u kome ću raditi šta god prokleto poželim“, glasi početak ovog klipa.

    U nastavku videa se hvali kako nosi elegantne, iako nepraktične štikle, jer ne mora da juri za decom čitav dan. Pominje kako će ići do Pariza kako bi kupila kroasan, te kako će otići i do Mont Everesta na kratko planinarenje. Meditiraće u avionu, jer oko nje nema dece koje vrište. Na kraju ovog zabavnog videa kaže i da je pronašla vremensku mašinu kojom se vratila u prošlost i ubila Hitlera.

    „Neverovatno je šta sve možete da uradite kada imate ovoliko slobodnog vremena“, zaključuje na kraju. 

    Ceo video je vrlo direktna i lako čitljiva kritika ljudi koji i dalje ne shvataju da žena može i mora da bira da li želi da ima dece ili ne i ne libe se da tuđe izbore komentarišu. A komentarisali su naravno i ovog puta. I neki su bili vrlo agresivni. 

    Međutim, kao i uvek, Chelsea je imala spreman odgovor, rekavši i ovo: Zašto uopšte treba da imam sopstvenu decu kada stalno slušam ove plačljivce?“ i objasnivši armiji mizgonih dinosaurusa zašto je krajnje vreme da se ovakvi komentari na račun ženskih života jednom zauvek ugase. Nadamo se se da je njihovo gušenje počelo, a i da nije, ne mogu nam baš ništa. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: