Mogu li da vam predložim kako da vam zaposleni budu produktivniji?

    27.06.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/SLIKA_U_CLANKU_TEMPLATE_WORK.jpg

     

    Okej. Oni koji rade ili su radili sa mnom znaju kako to izgleda. Ne verujem da je ikome bio pakao. Ako slučajno jeste, neka mi se slobodno jave da mogu da ih blokiram na društvenim mrežama. Svakako to kakav sam na poslu ima veze i sa time kako je izgledao moj radni vek. Pošto sam na svakom poslu koji sam radio prošao put od starta pa se polako penjao na lestvici i napredovao, nikada nisam zaboravio pravi način kako da se ophodim prema ljudima koji rade sa mnom ili u mom timu ili za mene. Ono što su mi neretko prebacivale osobe na višim pozicijama od moje jeste da „suviše činim za ljude sa kojima radim“. Tako svi mogu da vam posvedoče da su prisustvovali scenama gde ja perem sudove u kancelariji, izbacujem đubre svojih kolega, razvozim kolege kućama, vozim asistente da skupljaju ili vraćaju stvari, nosim im kese dok oni idu pored mene i turpijaju nokte, lomim se na snimanjima dok moji asistenti opaljuju selfije, ribam frižider. I ne bunim se zbog toga. Nemojte misliti da kukam. Ja bih to učinio za njih. Oni bi možda nešto slično učinili za mene.

     

    Ali ima i još jedna stvar koju stalno radim, a to svi oni znaju. Kada vidim neki novi video koji me fascinira, neki tvit, neku vest, neki fenomen, sve se prekida i moraju da se okupe oko mene i da to ispratimo zajedno. Inače dobijaju otkaz, naravno. U tim situacijama nema šale i moraju da me ispoštuju. Na bilo kakvo prevrtanje očima ili kuknjavu tipa šta-sad-hoćeš samo im kažem dobro poznatu rečenicu svih srpskih vlasnika kompanija i velikih šefova: znate gde su vrata.

     

    Tako je bilo i prethodnih dana. Te moram sa vama da podelim šta sam ih terao da gledaju. Oni ne znaju da ovo pišem jer su već gledali stvari o kojima vam sada govorim tako da ne verujem da će iko od njih čitati ovaj tekst. Ali ako slučajno zalutaju, evo za njih ne tako sublimirane poruke: IZBACITE ĐUBRE!

     

    Eto, sada kada sam i to izbacio iz sebe da vam napokon kažem koje su te dve opsesije iz prethodih dana. Prva je svađe iz rijalitija snimljene u ASMR verziji, a druga je Meryl Streep (znam, jako očigledno!).

     

    Nikada nisam bio veliki fan ASMR fenomena, niti me je radio, dok nisam naišao na ovaj snimak zbog kojeg sam ih naterao da se okupe u kancelariji i da sede ispred ekrana i da gledaju. Sa pažnjom. Ne znate o čemu pričam? Evo primera:

     

    Jasno vam je da ima još i da postaje još bolje i apsurdnije!

    I tako je bilo: još samo ovaj, još samo ovaj!

    I ovaj! Obećavam,poslednji!

    Kada smo to apsolvirali i nakon što sam uključio u tokove i apdejtovao sve one koji nisu imali pojma o rijalitijima i kulturnim referencama iz ovih videa (ne brinite, svi koji ne znaju ko su „Real Housewifes“ su dobili otkaz), druga stvar kojom sam se bavio (u svom pretrpanom rasporedu) bila je tvit o Meryl Streep. Neko je postavio sledeću stvar.


    Opsesivno sam počeo da pretražujem odgovore gde sam našao sve od gifova iz „Death Becomes Her“:


    Desio se i slučaj gde ju je neko pobrkao sa Glen Close (!):

    Do toga da je neko napravio kombinaciju njenih filmova koja bi bila teška za snimiti, a još teža za pogledati:

    Jasno vam je o čemu pričam tako da ostatak odgovora, ako delite moju strast prema Meryl, možete pogledati online. I vidite samo iz ovih nekoliko primera da je ovo blago koje sam želeo da podelim sa svima koji rade sa mnom u BURO. Srbija. Nakon svega, sama žena koja je postavila tvit rekla je da je ovo društveni eksperiment. Morao sam da uključim ljude oko mene u njega! Pa to je najmanja stvar koju možemo da učinimo za društvo!

    Ako vam i dalje nije jasno kakve veze sve ovo što ste upravo pročitali ima sa naslovom ovog članka, onda samo da vam kažem da su svi jedva čekali da izađu iz moje kancelarije i ove Youtube-Twitter torture i da se što pre vrate poslu.

    Rekao sam vam na samom početku da sam super.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: