Zašto je kraljica popa besna na Portugalce, ko je kome i na čemu zahvalan i kakve veze konj ima sa tim?

    22.04.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/cover_madonna_lisbon.jpg

    Da li Madonna napušta svoju obećanu zemlju?

    Madonna je bila centar pažnje i fokus tačka najsvežije kontroverze u Portugaliji, kada je optužila Portugalce da su nezahvalni na šta su oni uzvratili istom merom. Prilično velike optužbe, a kada se sve vrati fast backwards, ko se zapravo može okriviti za ovaj skandal? Konj… kome nije dozvoljen ulaz u palatu Quinta Nova de Assunção palatu u Sintri. Ali, da krenemo od početka…

    Madonna, koja živi u Portugaliji od 2017.godine, želela je da snima video za pesmu „Indian Summer“ u već pomenutoj palati u Sintri. Ipak gradsko veće je donelo odluku da pop zvezda može da koristi palatu za potrebe snimanja, ali ne i da uvede konja unutra što je, kako se navodi, razbesnelo kraljicu popa. S jedne strane, lokalne vlasti navode da bi konj u tako starom zdanju ugrozio sigurnost, s obzirom na to da drveni podovi stoje na drvenim gredama što ih čini nedovoljno stabilnom konstrukcijom za bilo kakve aktivnosti koje izazivaju potrese i vibracije, dok je s druge Madonna izjavila da je dovoljno dala Portugaliji kao državi i da je skandalozno što je pitala za jednu malu uslugu (mada, konj se baš ne bi mogao definisati kao mali sve i da je poni) koja bi pomogla da se ova država predstavi svetu u još boljem svetlu i dobila negativan odgovor.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/madonna_etkst.jpg

    I dok pop kraljica sva je prilika pakuje kofere i napušta Palacio Ramalhete hotel u Lisabonu u kom je živela cele prethodne godine, šokirana činjenicom da joj se ne izlazi u susret, portugalske vlasti podsećaju da su uradili mnogo toga za nju tokom njenog boravka u Portugaliji: kao što je snižena cena parking mesta (idemo baš u detalje, kad je rat vade se sva oružja, ne?), fudbalski klub S.L.Benifica primio je njenog sina uprkos njegovom nivou igre, a internacionalna škola Lycée Français Charles Lepierre primila preko reda bliznakinje, uprkos dugoj listi čekanja, zapravo se otvara jedno dosta značajnije pitanje – kada je trenutak da se kaže “ e to ne može“ i da nije možda ipak okej da za svakoga postoji neka granica, razumna ili ne? Ma koliko neko bio moćan ili bio nikad veće ime, sve i da je Madonna, možda je ipak sasvim u redu da se za nešto kaže ne, ukoliko to zaista narušava neke standarde, protivi se pravilima zaštite nasleđa, sigurnosnim parametrima, nekada i zdravom razumu i slično. U suprotnom, može da se desi da se završi tako što se centar grada poruši preko noći, ili se na istorijskom lokalitetu planira stambeni blok, ili na arheološkom nalazištu nedajbože nikne tržni centar… Možda nije sve u lovi i imenu. Samo kažem.

     

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: