Andrea Bocelli će za Uskrs pevati u praznoj Milanskoj katedrali

    08.04.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/bocelli-cover.gif

    Što više o tome mislim, to sam (sve više i više) ubeđena da će lepota spasiti svet. Lepota ljubavi, lepota saosećanja, lepota umetnosti i, naravno, muzike (slobodno dopišite, lepote ima u svim oblicima). I zato mi je srce zadrhtalo na vest da će Andrea Bocelli, poznati italijanski tenor, pevati u Milanskoj katedrali za katolički Uskrs, koji pada u ovu nedelju.

    Katedrala će biti prazna sa izuzetkom zvaničnog orguljaša, Emanuelea Vianellija, koji će mu biti pratnja. Koncert duhovne muzike pod imenom „Bocelli: Music for Hope“ biće streamovan preko zvaničnog Bocellijevog YouTube kanala na Uskrs u 7 sati uveče. Poznati tenor peva, razume se, besplatno. Pored toga, nezavisno od ovog koncerta, njegova fondacija sakupila je više od 140.000 dolara pomoći za bolnice u Italiji.

    Gradonačelnik Milana, Giuseppe Sala, ovim povodom je izjavio: “Uskrs će ove godine biti veoma drugačiji od uobičajenog. Radost i mir koje ovaj dan obično donosi biće obojeni velikim nevoljama zbog pandemije koja nas je zahvatila. Siguran sam da će Bocellijev neverovatan glas biti zagrljaj koji nam svima ovih dana nedostaje, čvrst i poseban zagrljaj koji će imati snagu da ugreje srce Milanu, Italiji i ostatku sveta.”

    Saznaj više:
    Povezani članci: