Anna Delvey postaje umetnica: Najavila prvu samostalnu izložbu

    25.03.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/03/annadcover.jpg

    Anna Delvey baš ne gubi vreme. Nakon što je igrana serija o njoj na Netflixu dostigla veliku gledanost, a ona sama  poznatija nego ikad, lažna naslednica očigledno je rešila da iskoristi ovaj trenutak i započne novu karijeru, u umetnosti? Otkako je optužena za prevaru i krađu 2017.  Anna Delvey (rođena Sorokin) provela je četiri godine u njujorškoj popravnoj ustanovi, a zatim skoro godinu dana u pritvorskom centru ICE, gde je i sada i gde čeka presudu imigracionih zvaničnika o njenom deportovanju nazad u Nemačku. Tokom njenog zatočeništva povremeno nas je obaveštava o tome kroz šta prolazi, a kao i mnogi zatvorenici, iza rešetaka je spoznala svoj umetnički talenat. Serija skica grafitnom olovkom prikazuje nju koja sedi u ćeliji obučena u Agent Provocatour ili pozira iza omiljenih ogromnih Miu Miu naočara. 

    Nije iznenađujuće da Anna sada želi da unovči svoje zatvorske skice, koje će navodno koštati 10 000 dolara po komadu. S obzirom na njen status antiheroja u svetu umetnosti i brojne simpatije koje je osvojila nakon serije na Netflixu uspela je već da pronađe izložbeni prostor, prikazujući pet umetničkih dela u pop up izložbi na Lover East Side-u u Njujorku, gde je izloženo još nekoliko dela  posvećenim „Soho prevarantkinji“.

    Ovu izložbu u čast Anne Delvey organizuju umetnici Julia Morison i Alfredo Martinez. Sam Martinez je dve decenije ranije proveo dve godine u zatvoru nakon što je uhvaćen da prodaje falsifikovane crteže Basquita. On je očigledno pao na njene skice kada ih je video na Instagramu, tako da je ona u dobrom i sebi sličnom društvu.

    Povodom ove Free Anna Delvey izložbe oglasio je Chris Martine, agnet za prodaju njene umetnosti i najavio solo izložbu koja će, kako kaže, biti više zatvorenog tipa i na koju će doći uglavnom poznate ličnosti. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: