Pretraga

BURO. Vodič kroz grad: 26 - 30. jul

BURO. Vodič kroz grad: 26 - 30. jul

Tekst: BURO.

Žmurimo na činjenicu da jul privodimo kraju, nameravamo da iscedimo sve gušti koje su nam preostale u narednih nedelju dana. To podrazumeva beskonačne šetnje uz zalaske, uz zavirivanje na svaku otvorenu izložbu u gradu, pa dalje na đuskanje do duboko u noć. Evo gde možete provesti poslednje julske dane.

Izložba “F.O._No.1” Mine Đorđević

Galerija DOB

26. jul - 7. avgust

BURO. Vodič kroz grad: 26 - 30. jul (фото 1)

Grupa radova “F.O._No.1” autorke Mine Đorđević je, kroz seriju slika i skulptura, ispričana priča o unutrašnjoj borbi za uspostavljanjem ravnoteže između ideala ideje ženstvenosti i prihvatanja lepote istinite prirode ženstva. Izložba se otvara danas, 26. jula i traje do 7. avgusta.

Radionice: Psihodramska letnja scena

Terapijski prostor: Bulevar Mihajla Pupina


Jul, avgust i septembar - svake poslednje subote u mesecu od 11 do 14h

BURO. Vodič kroz grad: 26 - 30. jul (фото 2)

Psihodrama je grupni psihoterapijski modalitet koji kroz scensku ekspresiju i igranje uloga nudi način za ostvarivanje uvida i promena. Na sceni mogu biti odigrane scene iz života koje želimo dodatno da istražimo, završimo drugačije, kao i buduće situacije za koje želimo da se pripremimo. Snovi, fantazije i naši unutrašnji aspekti takođe mogu oživeti u psihodramskoj akciji i biti polje za rad. Psihodramska letnja scena traje ceo jul, avgust i septembar, a održava se svake poslednje subote u mesecu od 11 do 14h u terapijskom prostoru talas.

Kinoteka letnji bioskop 

Krovna terasa Doma vojske

26. jul

BURO. Vodič kroz grad: 26 - 30. jul (фото 3)

Večeras se u okviru letnjeg Kinoteka bioskopa pušta projekcija "Svetlosti velegrada", nemi film koji se smatra najvećim postignućem u Chaplinovoj karijeri. Ne smete propustiti gledanje ovog remek dela pod zvezdama.

Projekcija na otvorenom: Fargo

Novi bioskop Zvezda

27. jul

BURO. Vodič kroz grad: 26 - 30. jul (фото 4)

Još jedna projekcija i mesto na kom možete uživati na otvorenom - "Fargo" u Novom bioskopu Zvezda. Kultno ostvarenje iz 1996. godine u režiji braće Coen prati Jerrya, prodavaca automobila iz Mineapolisa, kome je očajnički potreban novac te unajmljuje dvojicu kriminalaca da otmu njegovu suprugu. Plan propada, a šefica lokalne policije Marge Gunderson pokreće istragu o ubistvu.

Projekcija na otvorenom: Tony Scott i Quentin Tarantino film "True Romance"

Kvaka 22

28. jul

BURO. Vodič kroz grad: 26 - 30. jul (фото 5)

U okviru ciklusa "velike ljubavi" na terasi Kvake prikazuje se film "True Romance". Reč je o američkom igranom filmu snimljenom 1993. godine u režiji Tonyja Scotta, a prema scenariju Quentina Tarantina. Po žanru predstavlja kombinaciju akcionog filma, melodrame i crne komedije. Protagonisti - koje tumače Christian Slater i Patricia Arquette - su mladi radnik iz detroitske videoteke i prostitutka, a radnja prati njihov pokušaj da kokain ukraden od okrutnih kriminalaca "utope" u Holivudu i tako započnu novi život.

VoulezVous: Disco Night

KC Grad

29. jul

BURO. Vodič kroz grad: 26 - 30. jul (фото 6)

Petak je za disko, a ovog petka disko je u KC Gradu. Preko dobrog raspoloženja prelijte džin tonik i dignite čaše u vis za poslednji julski vikend.

DJ set: Nick Warren

Barutana

29. jul

BURO. Vodič kroz grad: 26 - 30. jul (фото 7)

Nakon zagrevanja u KC Gradu, produžite u Barutanu. Muziku vrti Nick Warren, a domaću podršku pružaju: Marko Vuković b2b Bokee i Migazz.

Lorem Ipsum (Paris, FR) + Phillie P, Little Lu, DJ Mihajlo

Klub 20/44

30. jul

BURO. Vodič kroz grad: 26 - 30. jul (фото 8)

Pariski DJ duo, Lorem Ipsum, uvek je u potrazi za novim i neobičnim zvukom. Provozali su ga kroz Njujork, Tokio i Meksiko, a sada stižu u Beograd. Domaća podrška: Phillie P, Little Lu, DJ Mihajlo. Subota je rezervisana za đuskanje!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor