Disney prosidba koja je postala viralna: genijalnost ili cringe momenat?

    10.01.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/proposal-cover.gif

    Odgovor na ovo pitanje zavisi od toga koga pitate. Prvo da vam objasnim o čemu se radi: juče je osvanuo video u kome vidimo ljude kako sede u bioskopu i gledaju crtani „Uspavana lepotica“. Lee Loechler, čovek kojeg vidimo na snimku, je osoba koja je postavila ovaj video i u njemu pronalazite i kratko objašnjenje kako je to omiljeni crtani njegove devojke Sthuthi David, koja sedi u bioskopu pored njega. Dalje na snimku vidite kako stvari dobijaju pomalo neočekivani obrt nakon poljupca Uspavane lepotice i princa, jer likovi na platnu odjednom dobijaju druga lica, tj postaju Lee i Sthuthi. Dok Sthuthi pravi pomalo zbunjeno-iznenađenu facu i pokušava da razume šta se dešava animirani princ sa platna baca prsten koji zatim Lee hvata u stvarnosti i prosi Sthuthi. Ona govori: da! Video već ima oko 5 miliona pregleda i gledanost raste iz sata u sat.

    E sad, Lee objašnjava kako je radio na ovome šest meseci, kako je morao da uposli animatore koji su docrtali scenu koju su zatim morali da ubace na kraj crtanog filma, da je zatim morao da pronađe bioskop u kojem će se „lažna“ projekcija održati, da okupi svu rodbinu i prijatelje i da njegova devojka pritom ništa ne posumnja. I ja ga potpuno razumem. Vidite – ja sam Lee. Ja sam jedan od onih koji ispisuju sprejom poruke na asfaltu. Ja sam od onih koji snimaju sve prijatelje krišom i zatim pravim slavljenici čestitku za rođendan od tih snimaka. Meni je ta vrsta truda sasvim razumljiva i podrazumeva se ako vam je stvarno stalo. Jer svako može da kupi poklon u radnji. Svako može da klekne i da zaprosi. Trud koji neko utroši i ideja koju realizuje kako bi voljenoj osobi pokazao/la da mu/joj je stalo jeste novi nivo koji govori koliko vam zapravo osoba kojoj to priređujete znači. 

    I razumljivi su mi i komentari ljudi na internetu koji se zgražavaju nad ovom veridbom i trpaju je u cringey momenat. Možda vam stvarno ne prija ovakvo javno iskazivanje emocija. Možda niste Disney fan. Možda vam je prosidba nešto što zamišljate u intimnoj atmosferi bez dodatnog teatra. Ili vam se jednostavno možda ne dopadaju ovakvi potezi koje smatrate izrežiranim potezima zarad sticanja petnaestominutne slave. Sve legitimni „možda“. Ali možda samo razmislite na minut: ovo dvoje se znaju od srednje škole. On zna koji je njen omiljeni crtani film. On je napravio lažnu projekciju sa lažnim kartama na koju ga je zapravo njegova devojka pozvala jer je samo želela da vidi svoju omiljenu „Uspavanu lepoticu“. Meni se čini da sav taj trud nekako ne ide u prilog tome da on želi da postane YouTube senzacija već da on nju stvarno voli. Ako sam u krivu, pisaću o njihovom razvodu. Za sada me pustite da uživam u ljubavi.

    Saznaj više:
    Povezani članci: