Grammy nagrade: emotivni momenti koji su nam naterali suze i momenti koje želimo da zaboravimo

    27.01.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/grammy_cover.jpg

    Sve je počelo sa vešću da je poginuo Kobe Bryant, košarkaška legenda, koji je samo nekoliko sati pre dodele nagrada izgubio život, a nažalost sa njim je u helikopterskoj nesreći poginula i njegova ćerka Gianna. Alicia Keys je zamolila publiku da oda počast čoveku i sportisti koji je svojim radom stvorio dvoranu u kojoj se nagrade održavaju.

    Zatim su se ređali momenti koji su nam naterali suze na oči ali i oni koje smo želeli da zaboravimo odmah nakon što su se desili. I Billie Eilish koje je pobednica večeri. Bravo!

    Lizzo i Billie Eilish su održale emotivne govore

    Nakon što je nastupom otvorila dodelu nagrada, Lizzo je osvojila nagradu za Najbolji pop vokal nastup za „Truth Hurts“. Obratila se publici rekavši da joj njeni problemi izgledaju sitni u odnosu na ono što se danas dešava i nastavila: „Vi stvarate divnu muziku, vi stvarate povezanost. I molim vas sve u ovoj prostoriji da nastavite da pomažete. Da nisam zatražila pomoć ne znam gde bih bila danas. Verovatno bih spavala u svojim kolima.“

    Billie Eilish je osvojila najbitnije nagrade večeri, ukupno pet, uključujući i one za Najbolji album i Najbolju pesmu, tako da su se pojavili predlozi da se nagrade ne zovu Grammy već Billie Eilish fan klub. Prihvatajući jednu od nagrada rekla je: „Svim klincima koji prave muziku u svojim spavaćim sobama imam da poručim: jednog dana ćete i vi osvojiti ovo.“

    Povratak Demi Lovato

    Grammy (a i sve ostale) nagrade obožavaju comeback priče. I upravo su jednu imali sinoć: Demi Lovato se vratila na scenu i otpevala „Anyone“, pesmu koju je napisala nakon godina borbe sa bulimijom, zavisnošću, bipolarnim poremećajem, i predoziranjem koje se desilo prošle godine. Od samog početka, kada je morala zbog emocija da ponovo počne da peva pesmu dok su joj suze klizile niz lice, bilo je jasno da prisustvujemo nečemu posebnom. „I feel stupid when I sing / Nobody’s listening to me”, pevala je. Ali mi smo slušali.

    FKA twigs (zašto se ovo desilo?)

    U momentu kada je Grammy odlučio da je vreme da Prince, koji je preminuo pre 3 godine, dobije još jedan tribute najavljeni su Usher i FKA twigs. Usher je verovatno bio izbor zbog dokumentarca koji će uskoro imati premijeru na CBS-u (televiziji koja prenosi Grammy nagrade), dok smo čekali i iščekivali da vidimo kakvu genijalnost će iznedriti FKA. I onda se desio upravo jedan WTF momenat: FKA je ceo nastup igrala. Ceo. Nastup. Nijednog momenta nije dobila mikrofon. Samo je svedena na igračicu na šipki. Toliko o progresivnom pristupu Grammy nagrada prema ženskim izvođačima.

    Tyler the Creator zapalio je scenu

    Retki su momenti kada se mladi umetnici usude da, dok nastupaju sa legendama, isteraju svoj lični koncept do kraja i ne pristanu da budu uvučeni u tradicionalne i „stare“ načine. Tyler je učinio upravo to, i u bukvalnom i u prenesenom značenju zapalio scenu dok je nastupao sa Boyz II Men. Ovim nastupom je pokazao da ne samo što je jedan od najtelentovanijih repera današnjice i genijalan producent, već i jedan od najbriljantnijih glasova današnje generacije.

    I naravno tu se nije sve završilo. Nakon što je osvojio nagradu za Najbolji urbani rep album, na konferenciji za novinare potegao je pitanje rasizma, i šta treba da znači reč „urban“ u nazivu nagrade. Njegovo pitanje bilo je da li urban samo politički korektan izraz koji zamenjuje reč crnac.

    Aerosmith i Run-DMC katastrofa

    Ko god da je u pitanju: da li izvođači, da li producenti; ali odluka da se ponovi probijanje zida iz legendarnog spota je izgledalo na dodeli nagrada kao legendarna greška. Uključivanje dve devojke koje je Steven Tyler spontano izvukao (bukvalno) iz publike da se popnu na scenu za vreme numere? Mislim da im je bilo toliko neprijatno da su sa iste scene sišle istom brzinom kojom su se na nju popele.

    Rosalía zauvek!

    Ona. Je. Sve. Na. Ovom. Svetu. Kada pogledate njen nastup videćete o čemu govorimo. Momenat koji će se dugo pamtiti.

    Alicia Keys kao voditelj

    Ovo je težak posao. I ona ga radi drugu godinu zaredom čineći da se svi osećamo prijatno i prihvaćeno. Umetnica kojoj voditeljski posao nije nikada bio stavka u karijeri pokazala se kao pravi izbor. Pogledajte šta je samo uradila sa jednom od najpopularnijih pesama prošle godine „Someone You Love“.

    Jedini momenat sa crvenog tepiha o kojem treba da pričamo

    Opet je to uradio: Billy Porter je zablistao na crvenom tepihu i postao stotine memeova istog minuta. Šešir sa resama koje se navlače preko lica je sve što nam treba danas da sakrijemo ovaj kišni dan.

    Saznaj više:
    Povezani članci: