Met gala se preselila na Twitter i svi smo pozvani

    06.04.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/metgala_twitter_cover.jpg

    Anna Wintour nije osoba koju ćete lako naterati da promeni plan. Sve do poslednjeg trenutka nije se oglašavala po pitanju najbitnije noći u modnoj industriji čiji je upravo ona organizator (i idejni tvorac). U momentu kada je postalo potpuno očigledno da se Met gala ne može održati prvog ponedeljka u maju kako je planirano, Anna se jeste povukla ali ideja Met gale pronašla je nov način da zasija. Ljudima jednostavno, sada možda više nego ikad, treba jedna takva magična noć.

    I tako je juče osvanula vest da će se Met gala ipak održati ali na Twitteru! Zahvaljujući Twitter zajednici The High Fashion Twitter (iliti hf twitter), 4.maja kada je večera trebalo da se održi, pripadnici ove grupe okupiće sa na virtuelnom Met balu. I, da, pozvani smo svi.

    “Imajući u vidu anksioznost i stres uzrokovane virusom COVID-19, verujemo da je ovo ispravan izbor. Nadamo se da možemo na ovaj način biti mala doza radosti i jedinstva u ovoj neverovatnoj zajednici.” Grupa na koju se izjava odnosi sastoji se od modnih entuzijasta koje ujedinjuje ljubav prema modnom dizajnu. Iako se društvene mreže – i pogotovo Twitter – često koriste kao mesta na kojima se kritikuju modni izbori i industrija uopšte, Met gala je nešto što sve ljubitelje mode ujedinjuje.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586185928808602.jpg

    Ovog puta neće biti zvezda koje će paradirati po crvenom tepihu niti genijalnih videa koje ćemo vrteti u krugveć će sa na ovom Twitter nalogu naći serija izazova, a učenici će fotografije sebe samih obučenih u izdanja koja bi poneli na Met galu IRL aploadovati. Moraće naravno, da vode računa o temi – „About Time: Fashion and Duration”, da se takmiče u stajlingu, a moći će i da prikažu ilustracije svojih kreacija.

    Ako se uzme u obzir da neki od najpoznatijih modnih novinara i insajdera prate ovu stranicu, čini nam se da znamo gde ćemo biti 4. maja: u virtuelnom prostoru u kom vlada mašta, a praktičnost nije faktor koji uopšte dolazi u obzir. Interesuje nas samo još jedna stvar: da li dolazi i Diet Prada?

    Saznaj više:
    Povezani članci: