Najbolji momenti koji su obeležili ovogodišnju Grammy dodelu

    04.04.2022.
    RECOMMENDED

    Najznačajnija muzička Grammy priznanja dodeljena su sinoć po 64. put, ovoga puta u Las Vegasu. Svečanu ceremoniju, koja se prvi put održava u ovom mestu, umesto u Los Anđelesu, vodio je komičar Trevor Noah, a nagrade su uručene u sedamdeset kategorija, za koje su se takmičele najrazličitije zvezde, s obzirom da su se na listi mogućih dobitnika našli ljudi od Lady Gage do Baracka Obame. Zbog ispada Willa Smitha sa nasiljem od pre samo nedelju dana, u “gradu greha” je zbog incidenta osiguranje bine i provera scenarija bila pod povećanom kontrolom. Najveća muzička imena su prošetala crvenim tepihom, a najveći favorit među imenima bio je jazz autor John Batist.

    Što se tiče nagrada nije bilo puno iznenađenja, u kategoriji za Gremi ploču godine i pesmu godine, pobedila je numera benda Silk Sonic – “Leave The Door Open”. Titulu “Album godine” je odneo “We Are”, Johna Batiste. Za najbolji pop duet proglašena je pesma “Kiss Me More,” Doja Ket i SZA. “Love for Sale” Tonyja Beneta i Lady Gage je najbolji pop album godine, a nagradu za najbolji rok nastup su dobili Foo Fighters za “Making a Fire”, a njihova pesma “Waiting on a War” je proglašena za najbolju rok numer. Oni su takođe pobedili i u kategoriji za najbolji rok album. Kanye West je možda cancelovan u medijima zbog svog ponašanja u poslednje vreme, ali to nije sprečilo da njegova pesma “Jail” bude proglašena za najbolju rep pesmu godine.

    „Nemojte čak ni razmišljati o ovome kao o dodeli nagrada“, rekao je voditelj Trevor Noah. „Zamislite da je ovo koncert na kojem dodeljujemo nagrade. I tako je i bilo. U prvih 25 minuta, emisija je izbegavala najvljivanje nagrade da bi se koncentrisala na muziku, sa tri uzastopna nastupa glavnih nominovanih večeri.

    Bilo kako bilo dodeli su obeležili neki sjajni muzički performansi, određene zvezde koje su zablistale punim sjajem i naravno ništa bez nekoliko suza. Evo nekoliko momenata koji su obeležili ovogodišnje Grammy-je.

    ZVEZDA VEČERI – OLIVIA RODRIGO

    Mlada teen zvezda osvojila je tri Grammy nagrade, ali ne samo to. Ona je zablistala izvodeći pesmu za koju je dobila nagradu, a njen govor na samoj dodeli bio je iskren, zahvalan i učinio je da za ovom zvezdom odlepimo još više. Na fotografisanju sa nagradama, njoj se dogodio mali peh koji nas je podsetio na istu situaciju koja se zadesila i Taylor Swift – jedna nagrada joj je ispala i polomila se. Ovo može biti dobra napomena za organizatore sledeće dodele: obezbediti korpe ili nosače za ovakve zvezde koje osvoje više od dva zlatna gramofona. 

    DUA LIPA I MEGAN THEE STALLION KAO WHITNEY I MARIAH 

    Sećate se čuvenog trenutka sa MTV VMA dodele 1998. godine kada su se Mariah Carry i Whitney Houston pojavile u istim Vera Wang haljinama? Dua Lipa i Megan Thee Stallion su rešile da rekreiraju ovaj trenutak i to uz malu pomoć Donatelle Versace, pokazavši da je ono što nose ipak unikatno. 

    OBRAĆANJE PREDSEDNIKA UKRAJINE 

    „Šta je potpuno suprotno od muzike? Rat.“ Ovom rečenicom izlaganje je počeo Volodymyr Zelensky, predsednik Ukrajine u obraćanju prisutnima na dodeli, koje definitivno nije bilo očekivano. Nakon toga, nastupilo je izvođenje nove pesme Johna Legenda, pod nazivom „Free“. Američkoj zvezdi su se na sceni pridružile ukrajinske muzičarke Mika Newton i Suzana Iglidan, dok je pesmu pročitala Lyuba Yakimchuk, koja je nedavno pobegla iz zemlje.

    Rain down freedom until we’re all free“ pevao je Legend, koji je imao pratnju gospel hora, dok su se na ekranima iza njega prikazivale slike onih koji su pogođeni sukobom. Na kraju numere, gledaoci su dobili detalje o dobrotvornoj organizaciji koja pomaže ukrajinskim izbeglicama.

    POJAVLJIVANJE JONI MITCHEL

    Album „Joni Mitchell Archives, Vol. 1: The Early Years (1963-1967)“ osvojio je nagradu za „Najbolji istorijski album 2022“, što je potpuno zasluženo, ali najveći utisak na dodeli ostavilo je pojavljivanje ove značajne sedeamdesetosmogodišnje autorke, s obzirom da se baš dugo nigde nije oglasila ni pojavila. Tačnije, otkad je imala aneurizmu 2015. godine. Još jednom Joni je dokazala da je vrsna govornica, izvođačica ali i ikona stila. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: